[#13]
Re: karta ppc 603 e 160 mhz
@Kitech,
post #10
Sam mam padnieta powerke 603e/160 + 040/25 i chcialem ja naprawic, bo mam BVision do niej. Podobniez jak przedmowca przechodzilem doswiadczenia zwiazane z probami naprawy jej u roznych ludzi.
U mnie w niejasnych dla mnie okolicznosciach (brak wiadomych mi przyczyn) wgiely sie 3 nozki od PPC, w tym 1 urwala. I tak niestety skonczyla sie moja przygoda z PPC. :( 040 po tym zdarzeniu chodzila standardowo.
Skonczylo sie na tym, ze PPC przelutowane, a karta mimo to nie dziala. Istnieje podejzenie, ze to pamiec flash. Taki uklad pamieci flash kosztuje kilkanascie zl, ale programator ok.200 zl, a przejsciowka do niego na ten typ pamieci kosztuje ok.100 zl. Podejzewam, ze zalatwienie obrazu takiej pamieci flash do wgrania to bylby najlatwiejszy etap prac. ;)
Kto zna sie na temacie ten wie, ze znalezienie kogos, kto akurat posiada programator flash rom z przejsciowka na ta konkretna pamiec flash jest mozliwe, ale na tyle czasochlonne i pracochlonne, ze stawia pod znakiem zapytania sens calej akcji.
Nie wiem co padlo w karcie autora tego wątku, ale jeśli też flashrom, to możemy podzielić się tym szukaniem posiadacza programatora flashrom.
Pozdrawiam.