[#1] karta ppc 603 e 160 mhz
mam uszkodzoną kartć ppc z prockiem 603e i 25 040 padła ładnych pare lat temu po przepićciu sieci na orginalnym zasilaczu może ktoś wie jak ją naprawić i gdzie i ile to kosztuje
Pozdrawiam Mariobros !!!!!
[#2] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@marioxjur, post #1

Napisz maila do Elboxu.
[#3] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@waldiamiga, post #2

Elbox nie naprawia, chyba, ze karta byla u nich zakupiona.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.07 02:53
[#4] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Lokaty, post #3

Elbox naprawia, ale tylko rzeczy które produkują i do których mają dokumentacje.

Napisz do ANIMARTU.

[#5] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Hubez, post #4

Ja jednak jestem pewien, ze mogliby naprawic, gdyby sprzet byl u nich zakupiony... sam pisalem swego czasu do nich w podobnej sprawie.

[#6] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Lokaty, post #5

Dzwoniłem do nich 2 dni temu i tak mi powiedzieli jak napisalem wyżej :)

[#7] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Hubez, post #6

Czyli zmienili zdanie ;) ... swego czasu pisalem maila w sprawie wymiany 68k na BPPC i dowiedzialem sie, ze "procz napraw pogwarancyjnych sprzetu u nich zakupionego nie bawia sie z takimi p******ami"... . :)

[#8] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Lokaty, post #7

Nie długo się okaże tak, że nikt się nie podejmie napraw sprzętu Amigowego

[#9] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Hubez, post #8

Witam , mam kartę PPC 240 68k40/25 i też chciałbym ją naprawić , może dało by się naprawić więcej kart PPC mam namyśli ze zebrało by sie z całej Polski te karty i wysłało do firmy która by się podjęła naprawy - może by było taniej! Pozdrawiam Leszeksas
[#10] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Leszeksas, post #9

Panowie (i być może Panie ;)).
Jako człowiek z padniętą od jakiegoś czasu pałerką nieco orientuję się w temacie.
1. Animart: niestety Mr R. Tchórzewski nie jest za bardzo "czasowy" (trzyma moją pałerkę już ze dwa miesiące i nic).
2. Amigo z Bartoszyc: był (jest) technik, który już kiedyś naprawił mi pałerkę, ale jak go znaleźć?!
3. Efunzine: ma namiar na człowieka we Francji. Podobno porządny, uczciwy (jak nie naprawi, to nie chce kasy), ale trzeba zaryzykować sporo pieniążka na przesyłkę w obie strony i rząd wielkości 100-200€ jak naprawi!
I to by było na tyle.
Pozdro.

[#11] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Leszeksas, post #9

Witam może zobaczymy w elboxie wysłałem wiadomość czekam na odpowiedz pozdrawiam ja mam 1200 i karte tra 1200 28 mhz dysk 6g fast ate scan dubler i obudowe tower pecetową którą sam kiedyś przerobiłem klawiaturć od A 2000
Pozdro mariusz jurkiewicz Mrzeżyno
[#12] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Kitech, post #10

zapewne mial na mysli Amiga Center we Francji, znana firma zajmujaca sie naprawa Amigi.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.07 23:42
[#13] Re: karta ppc 603 e 160 mhz

@Kitech, post #10

Sam mam padnieta powerke 603e/160 + 040/25 i chcialem ja naprawic, bo mam BVision do niej. Podobniez jak przedmowca przechodzilem doswiadczenia zwiazane z probami naprawy jej u roznych ludzi.

U mnie w niejasnych dla mnie okolicznosciach (brak wiadomych mi przyczyn) wgiely sie 3 nozki od PPC, w tym 1 urwala. I tak niestety skonczyla sie moja przygoda z PPC. :( 040 po tym zdarzeniu chodzila standardowo.

Skonczylo sie na tym, ze PPC przelutowane, a karta mimo to nie dziala. Istnieje podejzenie, ze to pamiec flash. Taki uklad pamieci flash kosztuje kilkanascie zl, ale programator ok.200 zl, a przejsciowka do niego na ten typ pamieci kosztuje ok.100 zl. Podejzewam, ze zalatwienie obrazu takiej pamieci flash do wgrania to bylby najlatwiejszy etap prac. ;)

Kto zna sie na temacie ten wie, ze znalezienie kogos, kto akurat posiada programator flash rom z przejsciowka na ta konkretna pamiec flash jest mozliwe, ale na tyle czasochlonne i pracochlonne, ze stawia pod znakiem zapytania sens calej akcji.

Nie wiem co padlo w karcie autora tego wątku, ale jeśli też flashrom, to możemy podzielić się tym szukaniem posiadacza programatora flashrom.

Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem