[#1] Dziwne zwiechy A1200
Mam A1200 desktop + Apollo 1240/40 chłodzenie apollo ok i zasilanie też ok jednak po około 10-20 minutach komp mi się zawiesza co może być problemem?

[#2] Re: Dziwne zwiechy A1200

@flash5, post #1

jesli uzywasz zwyklego zasilacza od Amigi 1200, to moze byc przyczyna poniewaz 1240 pobiera dosc konkretnie + grzeje sie najbardziej.
znalem goscia ktory musial kupic nowy zasilacz(bigfoot), poniewaz jego 1230 microbotics crash'owal system dosc czesto.
po wymianie zasilacza wszystko zaczelo swietnie chodzic.
[#3] Re: Dziwne zwiechy A1200

@PaperMario, post #2

nie mam przerobiony zasilacz ATX
ale zaczynam mieć podejrzenia że to może jednak wina Apollo albo raczej jego nagrzewania lub agi.

Na chwilę obecną otworzyłem obudowę i postawiłem na AGA'cie płaski radiator czekam na reakcję :(

[#4] Re: Dziwne zwiechy A1200

@flash5, post #3

OK wszystko się chyba wyjaśniło dysk twardy był prawdopodobną przyczyną ale tak pro forma przeczyściłem machy w Apollo i dołożyłem kilka radiatorów pamięci na procesor w apollo no i radiator na AGA'tę w chwili obecnej nie zwiesza się a temperatura procka utrzymuje się na poziomie 33-35 stopni C zobaczę jak pójdzie gdy wsadzę nowy HDD (dopiero w drodze z Allegro) i jak zamknę obudowę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem