[#1] Użytkownicy A4000 scsi
Witam.Szukam osoby o wyzej podanym konfigu w Warszawie w celu sprawdzenia mojego portu Scsi w ppc
[#2] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@jarecki130, post #1

A co dokładnie się dzieje?? Podaj więcej danych i swój konfig ;)

[#3] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@jarecki130, post #1

Zapraszam do Zgorzelca. Ja mam A4000 z UWSCSI. A o co chodzi?
[#4] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@kmilota, post #3

Jestem w czasie negocjacji w zakupie A4000 60/50/ppc.Kolo kiedys podobno probowal podlaczyc dysk scsi ale miał jakieś z tym kłopoty.Chce przetestować czy dysk bedzie robił na kontrolerze bez zbędnego zakupu dysku(nie wiem czy bedzie chodzi na nim)
[#5] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@jarecki130, post #4

No to napisz co to za dysk i jak go chcesz podłączyć do kontrolera. Do sprawdzenia czy dysk będzie działał z kontrolerem nie trzeba go podłączać.
[#6] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@kmilota, post #5

nie chce dysku kupowac zanim nie sprawdze czy kontroler robi
[#7] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@jarecki130, post #6

dyski scsi dzielimy na stare 8bitowe czyli 50 pinowe (zlacze takie jak w kompaktach scsi), dyski 16 bitowe 68 pinowe oraz dyski 80 pinowe SCA-2 (hotswapy z wbudowane w zlacze zasilanie). Te trzy typy dysków sa ze soba kompatybilne co do przelotek wiec niezaleznie od jakosci i typu kontrolera beda dzialac na dowolnym kontrolerze tyle ze z różną prędkoscią. Istnieją też dyski scsi fibre channel ale te raczej z ami nie pójdą :). Najtańsze są dyski serverowe 80pinowe bo 9gb można juz kupic za 7-12 zł natomiast wymagają ona kosztownych przelotek (chyba ze cybernstormppc ma wlasnie takie złacze).

ps. o ile pamietam do Cybernstorma wymagany byl takze terminator ewentualnie dwa dyski na tasmie majace ustawiony terminator a kontroler siedzacy posrodku

[#8] Re: Użytkownicy A4000 scsi

@jarecki130, post #6

jarecki130 napisał(a):

> nie chce dysku kupowac zanim nie sprawdze czy kontroler robi

No to napisz w końcu jaki to dysk. Inaczej ci nie pomożemy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem