[#1] Amislownik, unshield i data1.cab
No wlasnie. Zlapalem Collinsa do Amislownika, jednak nie moge go rozpakowac zalaczonym do niego unshieldem (mimo zastosowania identycznej skladni jak w dokumentacji, oczywiscie po odpowiedniej zmianie sciezek dostepu).
Czy jest jeszcze jakis inny soft dla Amigi ktory da rade rozpakowac data1.cab?

W przeciwnym razie bede musial wyprobowac jakiegos WinZipa na pececie, a w ostatecznosci zainstalowac tam Collinsa i przeniesc pliki do Amigi...
[#2] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@Andrzej Drozd, post #1

Czy jest jeszcze jakis inny soft dla Amigi ktory da rade rozpakowac data1.cab?

O ile mnie pamięc nie myli pakiet XAD da radę... jak nie lubisz DOSa to sposiłkuj się Voodoo-X...

[#3] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@Dopuser, post #2

Niestety, XAD nie potrafi tego rozpakowac. Pecetowy WinRAR tez sobie nie poradzil, a WinZIPa nie mam aktualnie zainstalowanego wiec nie wiem czy dalby rade. Zainstalowalem wiec Collinsa na pececie i przenioslem pliki do Amigi.

Jak juz jestesmy przy Multislowniku, to jakiego odtwarzacza do dzwieku najlepiej uzyc i z jakim parametrem?
[#4] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@Andrzej Drozd, post #3

Zdaje się że piecetowy WinACE łyka *cab. I całe mnóstwo innych egzotycznych formatów też.

[#5] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@Grygus, post #4

Cab cabowi nierówny.
Te od Microsoftu (np instalka windowsa 98 ) łyka m.in Total Commander,
a te z InstallShield - WinPack: http://snoopy81.ifrance.com/snoopy81/en/main.htm

Ostatnia modyfikacja: 17.08.07 08:47
[#6] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@zyga64, post #5

OK, sprawdze WinPacka.

A wracajac do dzwieku w Multislowniku, czy naprawde nikt nie uzywa wymowy w tym programie?
Probowalem przypisac play16, ale Multislownik widocznie zle mu "tlumaczy" podana sieciezke dostepu do .wav i za kazdym razem otwiera requester w jakims dziwnym katalogu z kosmosu wyjetym.
[#7] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@Andrzej Drozd, post #6

Eee Ty to zawsze coś namieszasz :D
Używam i problemu nie mam. Pamiętaj abyś w ustawieniach Amisłownika wpisał ścieżkę dostępu do katalogu z plikami wymowy i ścieżkę do Play wraz z paramatrami np takie:
"Dyskkatalog wymowy:" YDPDICTE210: (pliki na płytce o takiej nazwie)
"Odtwarzacz:" Praca:Muzyczne/Play16_1.9/Play16 OUTPUT=AHI MODE=1310726 %s

Ostatnia modyfikacja: 18.08.07 23:41
[#8] Re: Amislownik, unshield i data1.cab

@Andrzej Drozd, post #1

sprobuj lzx. cab to nowsza wersja tego pakera.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem