[#1] zgubiłem partycje pomocy
jak w temacie przez własną głupotę rozwaliłem sobie partycje i teraz kombinuję jak je odzyskać

może tak: pod WB 3.5 chciałem podpiąć drugi HDD no i wlazłem do HDToolboxa coś poklikałem było ostrzeżenie o RDB olałem sprawę i dałem OK

HDD mi nie zamontowało więc klik CTRL+A+A i dupa

ponownie HDDToolbox podgląd w partycje ------> brak

ponowny reset + uruchomienie ami z z WB30 install

30 sec. później HDToolbox podgląd w partycje ------> brak

godzina później

Zapomniałbym system FFS

Ostatnia modyfikacja: 17.08.07 21:34
[#2] Re: zgubiłem partycje pomocy

@flash5, post #1

Warto dodac, ze bedziemy chcieli odzyskiwac pod E-UAE/WinUAE ze wzgledow raczej czysto technicznych, albo raczej ich braku ... :)

EDIT

Kwestia juz mniej aktualna - dane sie przeniosly na prawdziwa Ami ... .

Ostatnia modyfikacja: 17.08.07 22:08
[#3] Re: zgubiłem partycje pomocy

@flash5, post #1

Na "dobry" (miejmy nadzieję) początek:

http://aminet.net/disk/salv/2b_RecoverRDB.lha

http://aminet.net/disk/salv/RDBSalv.lha
[#4] Re: zgubiłem partycje pomocy

@flash5, post #1

kiedys byly do tego dobre narzedzia typu amibacktools... skan za partycjami trwa dosc dlugo, ale mozna albo odratowac pliki pojedynczo albo po prostu namontowac sobie mountliste..

nic ciekawszego nie przychodzi mi do glowy ;]

[#5] Re: zgubiłem partycje pomocy

@Error, post #4

Niestety na aminecie sa dwa patche do tej utilki i jakis tekst ...

[#6] Re: zgubiłem partycje pomocy

@Lokaty, post #5

Bo AmiBack Tools to był program komercyjny. Nie znajdziesz go na Aminecie. Poza tym o ile pamiętam program miał problemy przy większych dyskach (powyżej 2GB?, a może 4GB nie bardzo pamiętam). No i ten speeeed zaspanego żółwia.
[#7] Re: zgubiłem partycje pomocy

@APC74, post #3

tak RDBSalv i nie ma bata

[#8] Re: zgubiłem partycje pomocy

@APC74, post #6

Tu akurat nie wiem, poniewaz odkad pamietam to uzywalem albo PFS3, albo SFS i gdyby ten dysk wlasnie byl w formatowany na ktoryms z nich to RDBRecov bylby najleszpym rozwiazaniem.

[#9] Re: zgubiîem partycje pomocy

@flash5, post #1

Tak jak juz mowili/pisali RDBsalv.
A tak na przyszle czasy SFS - dobra inwestycja.

Wyjscie najbardziej rozsadne to karteczka papieru z zapisanymi poczatkami/koncami partycji. (na wlasnie takie ciezkie czasy)

Pamietam byl kiedys taki program grupy bla-bla do zapisywania/odzyskiwania wlasnie rdb. Uzywalem go dlugo do czasu, wersji MUIowej, ktora jakos nie chciala dzialac poprawnie.

Ostatnia modyfikacja: 18.08.07 12:06
[#10] Re: zgubiłem partycje pomocy

@11MASTEr, post #9

RDB mozna z powodzeniem zapisac HDToolBoxem z OS3.9.

[#11] Re: zgubiîem partycje pomocy

@11MASTEr, post #9

Pamietam byl kiedys taki program grupy bla-bla...
Pewnie chodzi Ci o ten:

http://aminet.net/disk/misc/2b_RDBArc18.lha

Mam go na dyskietce startowej z backupem RDB dysku. :D Już raz mi się przydał, gdy zmieniałem rozmiar partycji (łączyłem dwie partycje w jedną) i w krytycznym momencie prąd wyłączyli. Swoją drogą to ciekawe, że napięcie lubi zanikać właśnie w takich momentach i weź tu człowieku nie wierz w prawa Murphy'ego. ;)
[#12] Re: zgubiîem partycje pomocy

@APC74, post #11

Swoją drogą to ciekawe, że napięcie lubi zanikać właśnie w takich momentach

Wniosek: Prad jest niedosc ze inteligentny, to jeszcze zlosliwy :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem