[#1] Instalacja Miami albo cos innego -stos tcp
Witam, mam w tej chwili ami1200 mtec030 28mhz 8mb ram, do tego dysk i cd-rom. Workbench juz mniej wiecej wyglada jak chce, mui mcp i pare innych rzeczy. Teraz chcialbym podlaczyc ja doo netu, mam karte siec. 3com 3c589d, sciagnalem 3c589.device i chce instalowac miami ale wyskakuje blad, musze jakies gui najpierw sciagnac? A moze ktos poleci jakis inny soft do laczenia sie z netem? Mam genesis-demo ale jakos nie chce sciagnac ustawien sieci z routera (dhcp). Moze robie cos nie tak, jak powinno wygladc laczenie sie z netem krok po kroku?

Ostatnia modyfikacja: 19.08.07 12:06
[#2] Re: Instalacja Miami albo cos innego -stos tcp

@dritt, post #1

A jakę wersję Systemu masz? W OSie 3.9 jest pełny genesis i powinno wszystko działać. Jeśli chcesz, aby router dawał adres IP (jakie ściąganie ustawień z routera?), to ustaw dynamiczne IP w genesis/miami. I to wszystko. Jeśli przypisujesz w routerza adres, to musisz ręcznie wklepać IP i maskę i to powinno wystarczyć. Generalnie ustawiasz tak samo jak w innych systemach. Acha musisz jeszcze wybrać kartę sieciową i podać odpwiedni device (w tym przyapadku 3c589.device). Inaczej standartowo będzie szukał sygnału sieciowego na którymś porcie.

[#3] Re: Instalacja Miami albo cos innego -stos tcp

@dritt, post #1

www.ppa.pl/artykul-Instalacja.i.konfiguracja.AmiTCP-2_16_759.html

www.ppa.pl/artykul-Amiga.w.sieci.lokalnej.Ethernet.1..Podlaczenie-2_16_929.html

[#4] Re: Instalacja Miami albo cos innego -stos tcp

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

dzieki wielkie, przeszukalem forum a zapomnialem zajrzec w inne miejsca

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem