[#1] jak podłączyć drugą stacjć DF1 do Amigi 500?
Witam! czy istnieje możliwość podłąćzenia drugiej stacji do A500 jako DF1? jeśli tak to jak to zrobić? :)
[#2] Re: jak podłączyć drugą stacjć DF1 do Amigi 500?

@VeloN, post #1

jezeli juz to jakis interfejs dyskietek ale najlepiej stacja zewnetrzna.

[#3] Re: jak podłączyć drugą stacjć DF1 do Amigi 500?

@PrzemasIII, post #2

wlasnie mi chodzi o to zeby nie byla w srodku amigi tylko na zewnatrz i stacje pc mozna tak podlaczyc? wiem ze sie da jako DF0 a jako DF1?
[#4] Re: jak podłączyć drugą stacjć DF1 do Amigi 500?

@VeloN, post #3

Nic prostszego, trzeba kupić zewnętrzną stację amigową (pojawiają się na allegro) i podłączyć pod port stacji z tyłu amigi. Amiga sama rozpozna drugą stację od razu, tylko bez małej przeróbki nie da się z niej bootować komputera.

[#5] Re: jak podłączyć drugą stacjć DF1 do Amigi 500?

@AS, post #4

Chyba że stacja ma BootSelector, wtedy można ją "przezworkować" ma DF0 i zabootować z niej Ami. Kiedyś miałem jakąś stację Dataluxa to nawet przy ustawieniu na DF1: dało się z niej zabootować Ami. No i miała zbawienny anticlick. Jeśli coś nie tak napisałem to sorki - Amige sprzedałem 7 lat temu.

[#6] Re: jak podłączyć drugą stacjć DF1 do Amigi 500?

@VeloN, post #3

http://aminet.net/docs/hard/PCDrive.lha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem