[#1] kupuje AP
Witam,
mam pytanie do osob co uzywaja access point-ow chodzi mi
jakie modele chodza na MiamiDX
P.S. chodzi mi o sprzet przetestowany
z gory dzieki za fatyge

[#2] Re: kupuje AP

@Denver, post #1

Mam DWL 900AP+. Używam go z Genesis, więc z MiamiDX też powinien działać. Na razie działa bez problemów.

[#3] Re: kupuje AP

@Olek, post #2

więc z MiamiDX też powinien działać

Chyba tak, w sumie to najlepszy TCP/IP, uzywam go takze na MOSie PUP (na emulacji) i nawet do glowy mi nie przyszlo aby uzywac czegos innego. :)
[#4] Re: kupuje AP

@Andrzej Drozd, post #3

współpracując z mosem 1.4.5 - to może być przyczyną zwiech systemu,
nie z powodu, że Miami suxx, tylko ze względu na błąd w tej i
wcześniejszych wersjach MOSa.

[#5] Re: kupuje AP

@Kaczus, post #4

Aha, nie siedze duzo na MOSie. Stresuje mnie brak Tools Deamona i niedzialanie np. CDCat :P
No dobra, znalozloby sie jeszcze wiecej powodow, ale Tools Deamon jest najwazniejszy. Nie chce sie czuc jak na Win lub na Linuxie ;)

Ostatnia modyfikacja: 09.09.07 16:39
[#6] Re: kupuje AP

@Denver, post #1

Pytanie zle zadane.
Wszystkie APeki musza dzialac - standars to standard. Cyyba ze np. za jakis czas powieksza pule adresow IP wtedy bedziemy miec problem. Na chcwile obecna wszystko musi dzialac.
Napisalem na poczatku, ze pytanie jest zle zadane; juz wyjasniam dlaczego: mialo ono brzmiec: czy ewentualna konfiguracje bedzie mozna przeprowadzic na amigowych przegladarkach?
Tutaj odpowiedz jest trudniejsza. Najlepiej poczytac wymagania APeka co do konfiguracji i porownac czy np. IB to ma.

[#7] Re: kupuje AP

@Kaczus, post #4

ja zauwazylem, ze MiamiDX odpalony z emulowanego WB pod MOS 1.4.5 nie wiesza systemu tak jak odpalony z Ambienta nawet juz w trakcie online/offline.

Ostatnia modyfikacja: 09.09.07 16:51
[#8] Re: kupuje AP

@Andrzej Drozd, post #5

wczoraj z ciekawosci odpalilem Tools Deamona pod MOS na WB i dziala bez problemu, to jest prawie taki sam program jak AppMenu, ktorego uzywam :)

[#9] Re: kupuje AP

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

Uzywam WB3.1. Czy jest sens odpalic go na MOSie zamiast Ambienta?
[#10] Re: kupuje AP

@Andrzej Drozd, post #9

jak chcesz miec Tools Deamona pod MorphOS to jest sens OK

[#11] Re: kupuje AP

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

Tzn. Chodzi mi o to czy nie ma problemu z softem. Czy dziala MUI 4, Sputnik itd.
Jednak MOS bez Sputnika itp., ale z ToolsDeamonem, to juz nie MOS ;)
[#12] Re: kupuje AP

@Denver, post #1

Idąc za słowami 11Master-a "pytanie źle sformułowane" polecam Ovislinka 5460v2. Sprawdzony na IB2.4Demo. Od produktów Delinka trzymam się z daleka.
[#13] WB na MOS

@Andrzej Drozd, post #11

wszystko dziala, bo podmieniasz tylko desktop

http://img108.imageshack.us/img108/7600/wb1qr4.png

http://skolman-mws.w.interia.pl/mos/rs1.png

http://aminet.net/pix/wb/SkolmanMorphOS.lha

http://aminet.net/package/util/wb/PowerIcons (ppc-morphos)

[#14] Re: WB na MOS

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

zapytam z ciekawości (bo za żadne skarby nie zamienię Ambienta na WB) - czy na WB pod MOSem bezproblemowo obsługiwane są ikony png? poprzez mosową icon.library?
[#15] Re: WB na MOS

@wali7, post #14

ikony png sa obslugiwane przez mosowa wersje PowerIcons

[#16] Re: WB na MOS

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

WB to się używa za karę...

[#17] Re: WB na MOS

@Kaczus, post #16

[#18] Re: WB na MOS

@Kaczus, post #16

WB to się używa za karę...

Za kare to sie nie uzywa ToolsDeamona. Przeciez nie uzywanie tego czegos, jest takie...bardzo linuxowe i pecetowe
[#19] Re: WB na MOS

@Andrzej Drozd, post #18

amige mialem bardzo dlugo i nigdy toolsdeamona nie mialem zainstalowanego:)

[#20] Re: WB na MOS

@Andrzej Drozd, post #18

Wiesz, najpierw używałemzamiast desktopa DO 4... A jak zobaczylem jak dziala Magellan to go zanabylem :) WB miałem jedynie jako podkład do uruchamiania Opusów, tak od zawsze :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem