[#1] Dezinstalacja CyberGraphX
Jak w temacie mam potrzebę odinstalowania CyberGraphX (BVision) z systemu. Jak to uczynić, czy istnieje program odinstalowujący lub instalacja zostawia po sobie LOG? Optuję za tym drugim. Dzięki za pomoc. Bardzo mi jest to potrzebne bo mam ciągłę różne problemy z grafiką przez to że pozostały na partycji systemowej pliki CyberGraphX.

Problemy z grafiką pojawiły się dawno temu. Po odinstalowaniu (sprzętowo) karty graficznej BVision pewne funkcje graphics.library zaczęły szwankować - np. alokacja czystej bitmapy spowodowała umiesczenie na ekranie stosu śmieci. Po usunięciu kilku plików powiązanych z CyberGraphX problemy zniknęły. Pojawiły się z kolei inne, ale już mniej ważne: systemowe Boby animują się teraz znacznie wolniej. Jednym z rozwiązań jest reinstalacji systemu. Żeby tego uniknąć stąd moje pytanie. Jeśli problemu nie rozwiążę to nic straconego - pozostaje mi zawsze mój własny system BOBów.

Ostatnia modyfikacja: 14.09.07 15:21
[#2] Re: Dezinstalacja CyberGraphX

@Minniat, post #1

Wez instake CGXsa i posprawdzaj jakie pliki gdzie sa. Bedziesz mogl je potem pokasowac.
Sposob drugi: Zainstaluj CGXsa raz jeszcze, ale z wlaczona opcja wykonywania logu (opcja instalera) - wtedy bedziesz mial co i jak.

[#3] Re: Dezinstalacja CyberGraphX

@Minniat, post #1

Wykasuj (albo lepiej przenies do innego katalogu) pliki:

Wszystkie w Libs: ktore zaczynaja sie na CGX, nastepnie plik (razem z .info) BVisionPPC, ktory znajduje sie w Devs:Monitors oraz wykasuj plik ScreenMode.prefs, ktory znajduje sie w SYS:Prefs/Env-Archive/Sys

To chyba wszystko.
Po resecie system odpali sie na AGA w czterech kolorach w rozdzialce 640x256. Bedzie widoczny takze na BVision.

Ostatnia modyfikacja: 14.09.07 17:03
[#4] Re: Dezinstalacja CyberGraphX

@Andrzej Drozd, post #3

hmm,a nie wystarczy tylko wyrzucic z devs:monitors tego sterownika?
wydaje mi sie ze dopoki nie doda sie bvision to nic nie jest zmieniane.

[#5] Re: Dezinstalacja CyberGraphX

@Minniat, post #1

to uzywasz BVision czy AGA?

masz BV czyli masz BPPC, to czemu nie odpalisz MorphOS?

pod MorphOS nie bedziesz mial problemow, bo wszystko jest ustawione i jest nowy zintegrowany CGX juz w kernelu systemu i nie masz sie czego bac MorphOS to nie Linuks ;)

[#6] Re: Dezinstalacja CyberGraphX

@AmiChris, post #4

dokladnie wystarczy wyrzucic, albo wylaczyc w startup-sequence odpalanie sterownika BVisionPPC i jak uzywa dopalacza CGX-AGA to takze.

[#7] Re: Dezinstalacja CyberGraphX

@11MASTEr, post #2

Dzięki za pomoc. Niestety ale dezinstalacja CGX (skasowałem wszytkie pliki związane z CGX) usuwają usterki w graphics.library ale nie rozwiązują moich problemów z systemowymi Bobami. Są animowane skokowo. Czy ktoś wie dlaczego? Pozostają mi dwa wyjścia:

1. Pozostać przy obecnej instalacji
Wady: Nie mogę pracować z Bobami systemowymi.
Zalety: Mogę pracować z edytorem GoldED.

2. Reinstalować system
Wady: Nie mogę pracować z edytorem GoldED. Pozostaje mi DME.
Zalety: Boby systemowe wyświetlane są szybko i płynnie.

Na razie póki używam prywatnego systemu Bobów pozostaję przy opcji nr 1. Jak zapragnę użyć systemowych Bobów zreinstaluję system.

Ostatnia modyfikacja: 15.09.07 07:59
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem