[#1] 2 stacje dyskow, podwojne klopoty :/
witam
po uporaniu sie z dyskiem twardym (thx flash :) ) i wmontowaniem A1200 w obudowe tower pojawia sie kolejny problem - moja tasma do amigowej stacji dyskow jest tak krotka ze niemozliwe jest wmontowanie napedu. W zwiazku z tym postanowilem stacje od PC podpiac za pomoca przerobionej tasmy. Mam dwie sztuki tych tasm, po podpieciu okazuje sie ze workbench wykrywa stacje DF0??? i zupelnie jej nie rusza , pytanie moje co z tym zrobic ?

Druga kwestia dotyczy zewnetrznej stacji od CDTV - podpialem do "disk drive'a", dyskietki czytac toto czyta, ale czy jest mozliwosc zaladowania gry ndosowej z tej stacji ? Po wlozeniu dysku bootuje sie system z hdd, a wczesniej gdy mialem stacje DF0 amigowa bootowalo w pierwszej kolejnosci dyskietke. Wina stacji zewnetrznej, czy kwestia niebootowalnosci z DF1 ?

[#2] Re: 2 stacje dyskow, podwojne klopoty :/

@Lucus, post #1

W sprawie DF1. Z tego co pamietam stacja ta ma nizszy piorytet bootowalnosci. Dlatego system laduje sie z HDD.
Mozna to sprawdzic w Boot Menu. Ponadto duzo gier jest tak napisanych ze wymagaja odpalenia z DF0.
[#3] Re: 2 stacje dyskow, podwojne klopoty :/

@Lucus, post #1

W A1200 zadziała kabelek FDD od PC, ale tylko w wersji "na dwie stacje". Stację amigową podłącza sie pod środkowe gniazdo (a nie pod końcowe gniazdo, które przed wtyczką na "odwrócone" kilka żył w taśmie).
[#4] Re: 2 stacje dyskow, podwojne klopoty :/

@HiMark, post #3

Chodzi o kabel nie przerabiany jesli dobrze sie domyslam ?

[#5] Re: 2 stacje dyskow, podwojne klopoty :/

@HiMark, post #3

Rozwiazanie z tasma pomoglo, dzieki wielkie i pozdrawiam :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem