[#1] Przejściówka do monitora LCD z Amigą
Witam chciałbym zapytać jaka jest przejściówka żeby podpiąć monitor LCD od PC do Amigi? niestety wejście od monitora mam waskie i nie podepne Amigi pod monitor mam kartć telewizyjną Fly Video 98 ale mam problemy sciagnolem stery pod XP i mi wyskakuje (Aplikacja Video zostanie zamknićta przepraszamy za kłopoty) czy może mi ktos pomoc? podac rodzaj przejsciowki albo z karta tv Fly Video 98 pod XP? z gory dzieki :D
[#2] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@VeloN, post #1

Jeżeli monitor ma wejście VGA, to potrzebna jest przejściówka RGB->VGA, zrobić ją w miarę łatwo bo to dwie wtyczki i kawałek przewodu. Natomiast jeżeli monitor ma DVI, to masz pecha.

[#3] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@VeloN, post #1

Zasadniczo można podpiąć Amigę przez VGA w monitorze LCD. Ja właśnie z takiej Amigi piszę. Wystarczy odpowiedni kabelek dla Amigi 1200.

Nie podałeś jaki model Amigi masz. Przypuszczam, że na Amidze zamierzasz tylko grać Jakiego rodzaju wejścia posiada Twój monitor LCD
[#4] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@Grzegorz Kraszewski, post #2

To takim czyms nie da rady wpiac sie z vga do dvi
http://www.allegro.pl/item244796580_kabel_dvi_vga_2m_0087.html
po zastosowaniu przelotki amigowe rgb -> vga?

[#5] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@11MASTEr, post #4

Jeśli złącze jest typu DVI-A albo DVI-I to się da. Jeśli DVI-D (jedynie sygnał cyfrowy to się nie da.
[#6] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@VeloN, post #1

Wąskie? To może masz wejście DFP?

[#7] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@x3nU, post #6

no takie waskie jak wejscie do joysticka lub myszy mam A500 i nie zamierzam tylko grać ale też tworzyc muze na Sound Tracker i Digi Booster :D
[#8] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@VeloN, post #7

Ktoś coś może wie o monitorach LCD tolerujących 15kHz poziomego?

[#9] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@mosfet, post #8

[#10] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@necavi, post #9

Fajne. I kosztuje tyle co scandoubler .

[#11] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@necavi, post #9

Ciekawe jak będzie wyglądać 640x512 po przeskalowaniu do 1024x768

[#12] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@kjb, post #11

a jak wyglądają Amigowe gry na LCD są chyba w 320x200
[#13] Re: Przejściówka do monitora LCD z Amigą

@cyberneticus, post #12

to jaką przejsciowke mozna kupic?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem