[#1] Problem z paleta
Witam, mam taki maly problem, podczas wczytywania tapety na blacik czy podkladow w okienkach kaszania mi sie kolory ikon albo wogole wszystkie kolory(ekran, ikony tapeta) Moj konfig: a1200 blizz1230/50MHz 32 ram, kick 3.1, wb3.1, mcp, newicons, najnowsze biblioteki i datatypes jakie znalazlem, ekran productivity 128 kolorow. Nie przychodzi mi nic konkretnego do glowy co to moze byc, cos mi swita ze jak kiedys uzywalem magicwb to tam cos w s-s blokowalo palete, czy o to chodzi? Ogolnie chcialbym sobie zrobic taki w miare przyjemny dla oka workbench, w tej chwili z powodu tego problemu z kolorami korzystam z systemowych szarosci.

Ostatnia modyfikacja: 18.09.07 02:15
[#2] Re: Problem z paleta

@dritt, post #1

Nie bardzo juz pamietam ale chyba visual prefs mialo mozliwosc blokowania palety, sprawdz;)

[#3] Re: Problem z paleta

@dritt, post #1

http://turricandm.altervista.org/hosted/ate/

http://aminet.net/search?query=fullpalette

[#4] Re: Problem z paleta

@dritt, post #1

Dokladnie, sam sobie odpowiedziales na pytanie. Potrzebny jest program blokujacy kolory w palecie. Najpierw ustaw kolory za pomaca systemowych preferencji potem zainstaluj FullPalette.
Nastepnie musisz posprawdzac ktory kolor jest odpowiedzialny za jaki element rysowanego GUI. Ustawiasz go na odpowiedzni i blokujesz.
W FP ustawiasz pierwsze 4 i ostatnie 4 jako barwy MWB. Reszta zalezy od upodoban.

[#5] Re: Problem z paleta

@11MASTEr, post #4

Dzieki za konkretna odpowiedz, wlasnie o to mi chodzilo, cos mi switalo ale nie wiedzialem co mam dokladnie zrobic.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem