[#1] Microvitec 17" blaszany
Czołem

Udało mi się takiego wytargać, ale mam parę problemów.

1) Menu OSD czasem się jakby rozmazuje.
2) Obraz czasami rusza się delikatnie na boki

Z tego co pamiętam ktoś tu kupił taki, też tak macie?

Pozdrawiam!

[#2] Re: Microvitec 17" blaszany

@Rembrand, post #1

A jaki to Microvitec?

Ja ostatnio podpialem do AGAty cos takiego http://allegro.pl/item212948078_microvitec_17_kolor_metalowa_obudowa_gwarancja_.html i nie ma zadnych problemow.
[#3] Re: Microvitec 17" blaszany

@Rembrand, post #1

Sprawdz czy blisko monitora nie stoi lampka (to z tym plywaniem czy drganiem). Ja dostalem tez niedawno monitor, myslalem ze jest uszkodzony bo lewy dolny rog drgal. Okazalo sie ze winna jest wlaczona lampka ktora stala obok.

[#4] Re: Microvitec 17" blaszany

@Lorak, post #3

Brak ostrosci, utrata zywych kolorow oraz dziwny wyglad, moze byc tez spowodowany...nieuzywaniem odpowiedniego przycisku romagnesowania (co kilka miesiecy). Wspomniany wyzej Microvitec posiada takie cos. Inne pewnie tez :)
[#5] Re: Microvitec 17" blaszany

@Andrzej Drozd, post #4

nie mówie o utracie ostrości tylko o tym że Menu OSD się rozłazi.
Poza tym obraz po uruchomienu monitora przez około minutę jest w położeniu centralnym a po około dwóch minutech zjeżdża na lewo.
Po wycentrowaniu (na ciepło) lekko pływa lewo prawo - jakby drży.

Kupował ktoś 17 microviteca na allegro? No dajcie głos. :)

[#6] Re: Microvitec 17

@Rembrand, post #5

No kurcze. Juz napisalem ;)
Jak nie o to chodzi, to napisz :)

Zdaje sie ze jednak to co ostatnio kupilem, to Microvitec :P

Ostatnia modyfikacja: 18.09.07 22:21
[#7] Re: Microvitec 17

@Andrzej Drozd, post #6

dokładnie to. wyszarpałem ostatnią sztukę ale raczej uwalona. jak pech tp pech.

[#8] Re: Microvitec 17

@Rembrand, post #7

jak pech tp pech.

I to z tego powodu wyprzedajaesz swoje klasyki?
WinUAE po pewnym czasie ci sie znudzi i bedziesz sobie prawdopodobnie plul w brode ze pozbyles sie Amigi :)

WinUAE jest swietny dla systemu (predkosc!) i gier systemowych, wymagajacych GFX

Jednak zabawa z klasycznymi grami wymagajacymi ECS/AGA, nie bedzie juz taka przyjemna. Zauwazysz tez wiele niekompatybilnosci (zaleznie od wersji WinUAE), denerwujace jest takze przelaczanie ekranow pomiedzy emulatorem a win. Na XP jest to bardzo "upierdliwe". Brak Joystica tez nie napawa otymizmem, no ale to mozna chyba dokupic.

Ogolnie WinUAE jest swietny do pracy z systemem i niezly do gierkorzystajacych z GFX.
Stare gry niestety duzo traca. Nie ma to jak sprzetowa Amiga podlaczona do monitora PAL :)
[#9] Re: Microvitec 17

@Andrzej Drozd, post #8

Trzymaj kciuki jutro jadę do kolegi serwisować... może damy radę.
Goscie powiedzieli że mogę im zwrócić, ale ja nie chcę :)
Powiedzieli że nie mają serwisu ale jakieś części mają więc może się uda.

A klasyki wyprzedaję bo nie mam gdzie trzymać :)
Szkoda mi jak diabli, zostawę tylko A500, A500+, A600HD, A1200, A1200ELBOX i A2000.
Do tego Commodore-y, stacje, magnetofony (po jednym z rodzajU:).
Atari, spectrumy, amstrady - w kosmos :(
No i monitory... no szkoda szkoda.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem