[#1] A600 - pali się?!
Cześć.

Dziś grzebałem w swojej A600 i zauważyłem "coś" na GAYL'u - jakby peknięcia tworzywa (takie efekty widziałęm na sfajczonych scalakach). Nie wygląda to na naciśnięte z zewnątrz, tylko jakby od środka rozsadzone. Dodam, że Amiga chodzi bez kłopotu i jest w 100% sprawna.
Czy to objaw kończenia się życia tego scalaka?

KLIK:

Ostatnia modyfikacja: 19.09.07 17:40
[#2] Re: A600 - pali siê?!

@AlaN, post #1

Tak się zastanawiam, z jaką siłą musiałby 'eksplodować' scalak od środka, żeby wywołać takie pęknięcia obudowy i jakie uszkodzenia wywołałaby taka eksplozja w samym krzemie (układzie). Jeżeli jak mówisz GAYLE działa jak należy (GAYLE, o ile dobrze pamiętam, obsługuje dysk twardy) to chyba nie ma się czym przejmować.

EDIT: No proszę - są jeszcze na tym świecie ludzie, którzy potrafią robić ostre, nieporuszone zdjęcia. :D

Ostatnia modyfikacja: 19.09.07 17:50
[#3] Re: A600 - pali siê?!

@APC74, post #2

A scalaka ciężko "ręcznie" zniszczyć.

[#4] Re: A600 - pali siê?!

@AlaN, post #1

Witam.

Jak dla mnie, to wygląda jakby ktoś kiedyś próbował gdzieś w pobliżu zamontować jakąś płytkę drukowaną. Docisnął ją zbyt mocno, a nóżki elementów wystające po drugiej stronie płytki "wbiły" się w obudowę scalaka.

[#5] Re: A600 - pali siê?!

@APC74, post #2

korekta: jak ma sie dobry aparat to ma sie dobre zdjęcia, mój cybershot mam 3 lata i 17 upadków za sobą :) Robi nieostre foty nawet przy statywie :P

[#6] Re: A600 - pali siê?!

@arti4-92, post #5

A może tych upadków było 18?

[#7] Re: A600 - pali siê?!

@arti4-92, post #5

Zgadzam się z Artim, w tym wypadku decyduje już tylko aparat...

Sorki za offtop

[#8] Re: A600 - pali się?

@x3nU, post #3

@x3nU
No właśnie - przecież gdyby to było uszkodzone od środka przez mikroeksplozję, to w środku byłaby totalna kaszanka a nie sprawny układ.

@cichym
Też mi coś takiego chodzi po łbie.

Ostatnia modyfikacja: 19.09.07 20:35
[#9] Re: A600 - pali się?

@arti4-92, post #5

...mój cybershot mam 3 lata i 17 upadków...

To Sony robi aparaty fotograficzne z licznikiem upadków? Czy wyrąbujesz krechy Toporem Totalnej Zagłady [TM] (+5 do wytrzymałości) na korpusie aparatu? ;)
A ja znam ludka, który potrafi zrobić rozmazane zdjęcie nawet z włączoną stabilizacją obrazu... :D
[#10] Re: A600 - pali siê?!

@cichym, post #4

No chyba tak; może poprzedni właściciel wciskał płytkę z KS1.3 (którą widać na GAYLE'm) odwrotnie zanim zorientował się że cos nie pasuje . Scalak w każdym razie pracuje normalnie, bo HD pracuje jak należy. Ale na 1-szy rzut oka trochę się zdziwiłem tymi pęknięciami.

@APC74, OT - zdjęcia ostre, bo takie mają być jak chce się ludziom coś popkazać. Aparacik to Canon A640 - muszą być ostre :) (choć przy wprawie zdjecia z SE K750i też wychodza ostre - to kwestia przyłożenia się do zdjęcia).
[#11] Re: A600 - pali siê?!

@APC74, post #2

Można rozsadzić układ scalony od środka.
Nagminne to było przy końcówkach mocy gdy się nie podłączyło do nich
obciążenia.
[#12] Re: A600 - pali siê?!

@Shredder, post #11

Tyle że taki układ raczej nie będzie działał...

[#13] Re: A600 - pali siê?!

@AlaN, post #1

Piekne zdjecia, gratuluje Gabberowcze... :P po za tym - zacisnolbym to klejem jak by mi to spokoju nie dalo, albo zostawil zwyczajnie. Pozdrawiam!!!

Ostatnia modyfikacja: 20.09.07 00:22
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem