[#1] Pamiec do A500 ile??????
Ile kosztuje pamiec do A500? (wiecej niz 512kb) mam 1MB ram i mam problem z niektorymi grami a juz w ogole z lotus 3 i chciałbym kupić tak 2mb ram lub 4mb gdzie moge kupic i za ile? :) 12 lat temu lub 13 zanim mi Amiga padla lotus chodzil bez problemu (inne dyski)

Ostatnia modyfikacja: 22.09.07 12:18
[#2] Re: Pamiec do A500 ile??????

@VeloN, post #1

Wiec tak. Mozesz miec w amidze 500 (tej normalnej) 1 mb Chip oraz jakas pamiec fast. Chyba ze zakupisz specjalna "wstawke" to mozesz miec 2 mb chip i iles fast'u. Ja mam 1 mb chip i 10 fast + HD ale to droga sprawa a i tak mam problem z niektorymi gierkami przez to ze zachcialo mi sie miec kick 2.0 (jedynym wyjsciem w tej sytuacji jest przelacznik kickow tez ciezko dostepny).

[#3] Re: Pamiec do A500 ile??????

@PrzemasIII, post #2

czyli zeby odpalic lousa 3 musze mec kick 2.0-3.1?:(
[#4] Re: Pamiec do A500 ile??????

@VeloN, post #3

na 1 mb kick 1.3 lotus powinien chodzic. Koszt pamieci 512kb to okolo 20 zlotych na allegro

[#5] Re: Pamiec do A500 ile??????

@PrzemasIII, post #4

cześć,

Lotus 1,2,3, działa w 100% na A500 z kick 1.3, 1MB ram. Mam A500 z 1 MB i 95% starych gier działa bez najmniejszego problemu. Jedyną przeróbką która zrobiłem jest przełącznik chip /slow. Działa on w ten sposób, że możesz mieć 1mb Chip lub 05MB chip i 05 MB slow. Tak naprawdę to problemy z gierkami zaczynają się po instalacji większych ilości pamięci i kombinacji z kickami.

Pozdrowienia :)

mic
[#6] Re: Pamiec do A500 ile??????

@mic, post #5

no ja wlasnie szukam nowyh adfow i kttory nie odpale na uae 512kb + 512kb to sie psuje :(
[#7] Re: Pamiec do A500 ile??????

@VeloN, post #6

Określ sie z czym w końcu masz problem, bo my tu piszemy o A500 , a ty z UAE wyskakujesz ;) . Wracając do Amigi , może masz 500+ a nie 500 ?
[#8] Re: Pamiec do A500 ile??????

@mic, post #7

nie A500 512 kb + 512kb :P
[#9] Re: Pamiec do A500 ile??????

@mic, post #7

bo to jest tak wczytuje mi sie lotus ustawiam tryb na czas wczytuje trase pierwsza i jest wyscig zaczynam jechac i jade przez chwile i obraz sie psuje zamazuje sa kreski szare itd :( a UAE Nuzywam do testow bo jak wiadomo jedna gre z pc na dyskietke nagrywa 5-10min :(

Ostatnia modyfikacja: 22.09.07 18:40
[#10] Re: Pamiec do A500 ile??????

@VeloN, post #9

OK na UAE ta wersja nie działa ale na Amidze tak!!!:D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem