[#1] Amiga 500 zepsuta?
Witam! 10 lat temu mi sie zepsuła Amiga 500 kilka miesiecy temu poznalem Pyzia który za pierwszym razem mi naprawil amige ale w jeden dzien sie zepsula wyslalem do niego amige po raz drugi zrobil mi amige (wyczyscil wszystko jest jak nowa czytała i zgrywala pliki ADF (2 tygodnie) i dzisiaj gralem rano w pinball dreams i battle squadron (dyski sa czyste i nowe) jak odpalilem Digi boostera i ukladalem muzyke i pozniej chcialem zagrac w Pinball Dreams Amiga przestala czytac uzylem dyskietke czyszczaca poczekalem 10-15 minut i nadal nie czyta czyta tylko pare gier co jest grane? jak ja zostawie i nic nie robie dyskietka z lapa (kickstart 1.3) znika i jest biale tlo tak samo jest jak wczytam Workbench lub Amige Explorer tylko mam niebieskie tlo co jest? :( X-Copy mi sie restartuje wiec zamierzam stara wersje wgrac ale niemoge wyskakuje "Error Veryfing Disk Track" prosze pomozcie czy to cos powaznego? AMIGA JEST CZYSCIUTKA JAK NOWA!!!.

Ostatnia modyfikacja: 24.09.07 18:25
[#2] Re: Amiga 500 zepsuta?

@VeloN, post #1

stacja dyskietek padła??

[#3] Re: Amiga 500 zepsuta?

@arti4-92, post #2

własnie niewiem bo niby wczesniej tez sie tak zepsulo ale jak ja Pyzio naprawil 2 raz to chodzila hmmmm... dal mi tez stacje pc przerobiona do Amigi ale niewiem jak sie ja instaluje czy moglby ktos mi to objasnic i najlepiej fotki zrobic ;)
[#4] Re: Amiga 500 zepsuta?

@VeloN, post #3

poprostu rozbierasz obudowę i wkładasz tą ;)

[#5] Re: Amiga 500 zepsuta?

@arti4-92, post #4

OK mam nadzieje że uda mi sie tak stacje wsadzic zeby dzialalo ;) dzieki hmmm mam nadzieje ze bedzie ok bo ja juz naprawde sil do tej amigi nie mam a mam do niej cholerny sentyment bo wiadomo amiga jest super ale czy cos jescze moglo byc nie tak? ja przy amidze nic nie robie takiego zeby ja zabrudzic testowalem czesc oryginalow a dyskietka czyszczaca jest i zawsze czekam minimum 10 minut :D a w przyszlosci zamierzam kupic A600 :D

Ostatnia modyfikacja: 24.09.07 19:28
[#6] Re: Amiga 500 zepsuta?

@VeloN, post #5

A1200 OK

[#7] Re: Amiga 500 zepsuta?

@arti4-92, post #6

600 mi sie bardziej podoba bo jest mala a na 1200 to niewiem czy by mnie bylo stac :( narazie wyczyscilem stacje czyszczacym dyskiem lapa nie znika zostawiam na dzis amige i wysylam do Pyzia moje wszystkie dyskietki amigowe ;) wracajac do tematu co może byc jescze z moja amiga nie tak? czy to tylko dyskietki czy cos jescze?
[#8] Re: Amiga 500 zepsuta?

@VeloN, post #7

ja swoją a1200 kupiłem za 30zł :D

[#9] Re: Amiga 500 zepsuta?

@arti4-92, post #8

Ja pierdziu, burza mózgów aż miło poczytać. Chylę czoła. Przed Pyziem również. pokłony
[#10] Re: Amiga 500 zepsuta?

@Daclaw, post #9

nic nowego nie powiedziałeś, tyko nabijasz se posty :P

[#11] Re: Amiga 500 zepsuta?

@arti4-92, post #10

Znalazł się nie nabijający.

[#12] Re: Amiga 500 zepsuta?

@x3nU, post #11

ee ile ja mam postów zdaje sie ze 800 z groszami :D

[#13] Re: Amiga 500 zepsuta?

@arti4-92, post #12

ekhm... ponad 1000, a po za tym co TEN post wniosl, skoro tak upominasz ludzi ze najbijaja posty to dlaczego robisz to samo...

a co do samej amigi to ja bym po prostu rokrecil ja na czesci pierwsze i przeczyscil styki wszystkich wyjmowalnych chipow, lub je przynajmniej podociskal, a moze to zasilacz jest rabniety, ja pamietam jak bylem maly to mialem taki zasilacz w a500 ze wystarczylo lekko go szturchnac i amiga, albo sie resetowala, albo wieszala:P

Ostatnia modyfikacja: 25.09.07 17:29
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem