[#1] Zewnętrzna stacja
Mam zewnętrzna stacje dyskietek ale nie działa gdy ja rozkręciłem i podłączyłem do środka bez tych kabli prosto do kompa to czytała dyskietki ale jak ją podłączyłem na zewnątrz to znowu nie działała. Wszystko wygląda na sprawne w środku. Dziwi mnie tylko to że wszystkie piny nie są podłączone (tylko te górne są podłączone a dolne nie, czy tak ma być?). Czy z takiej stacji można kompa botować? Czy jak coś wykombinuję i podłącze dwie stacje do tej płytki to czy będą działać?
PS. Ta stacja po podłączeniu do środka tak fajnie cichutko czyta dyskietki. :D
[#2] Re: Zewnêtrzna stacja

@Roszak, post #1

O ile się nie mylę, to stacje zewnętrzne musiały mieć przestawione z DS0 na DS1 (czy jakoś tak). Widocznie TA ma ustawione na działanie wewnątrz Amigi.
Bootować możesz z obu stacji wybierając bootowanie w Early-Startup. problem w tym, że niektóre gry nie chcą ruszyć z DF1.
[#3] Re: Zewnêtrzna stacja

@AlaN, post #2

Mam problem z ustawieniem zwrotek na DS1.Tutaj jest to co na stacji:
http://img223.imageshack.us/img223/5315/stacjaru3.png
PS. Stacja jest wykrywana w Boot Menu. :)
[#4] Re: Zewnêtrzna stacja

@Roszak, post #1

Jaki kickstart ma Amiga, do której podłączasz tę stację? 1.3 nie wystartuje z DF1: bez boot-selectora. W 2.x i 3.x trzeba wybrać DF1: w boot menu. Poza tym stacje zewnętrzne miewają wyłączniki - zainteresuj się tym tematem, może jakieś kabelki się ułamały?
[#5] Re: Zewnêtrzna stacja

@Daclaw, post #4

Amiga 600 kickstart 2.00 37.300.
PS. Kable się nie ułamały a stacja jest włączona.
[#6] Re: Zewnêtrzna stacja

@Roszak, post #5

Nie podałeś jaki masz typ flopa. Standardowo w A600 jest "FD-235F" by TEAC. Zworkowanie wygląda tak:

KLIK ----> http://www.otofotki.pl/pokaz.php?id=aceg2057285229v.jpg

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem