[#1] Flopp do A500 jaki pasuje?
Witam!

Czy ktoś wkładał jakieś FDD ostatnio do A500? Chodzi mi o taki ktory by pasił bez problemu - nie trzeba by było piłować obudowy i kombinować?
Potrzebuję ze dwie sztuki a nie ma zywcem tych z A500 do kupienia.

[#2] Re: Flopp do A500 jaki pasuje?

@Rembrand, post #1

Ostatnio podłączałem flopa z PC do A500 ale pamiętaj o przeróbce taśmy sygnałowej bo na zwykłej taśmie stacja z PC nie pójdzie - a i tak było mi ciężko znaleźć taką która pójdzie na tej przerobionej (dopiero bardzo stara z DELLa). No chyba, że znajdziesz taką stację która można przełączyć. Wysokość mocowania w obudowie ustaliłem przy pomocy śrub mocujących płyty główne w PC. Niestety przycisk wyciągania dysku wymagał trochę pracy modelarskiej - z zepsutej stacji Amigi wykorzystałem przycisk a w stacji PC podociągałęm trochę blaszki i przykleiłem przycisk - nie chciałem ciąć obudowy Amigi. Wszystkie stacje PC jakie miałem mają w trochę innym miejscu ten przycisk. Jeżeli interesuje Cię przeróbka taśmy to podeślę na maila.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem