[#1] tryby w picasso96
Witam.jak sie dodaje rozdzialki w p96?
[#2] Re: tryby w picasso96

@jarecki130, post #1

Dodaje??? One ta po prostu są. Możesz zmienić odświeżanie HZ ale chyba nie o to Ci chodzi.

Sprecyzuj bardziej pytanie.

Benedykt

[#3] Re: tryby w picasso96

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

mam tylko 640x480 i nic wiecej
[#4] Re: tryby w picasso96

@jarecki130, post #3

Może byś opisał łaskawie swoja konfigurację i sposób w jaki zainstalowałeś picasso??? Z jasnowidzami to u nas ciężko.

Benedykt

[#5] Re: tryby w picasso96

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

mam karte voodoo
[#6] Re: tryby w picasso96

@jarecki130, post #5

Zgaduję, że masz Mediatora. Tak? Tak więc dostałeś do niego instrukcję jak się instaluje sterowniki dla VooDoo. A jeśli jej nie masz, to napisz chociaż jaka masz wersję P96 i na czym to zainstalowane. Ustawienia P96 są tak banalnie proste ze nie wiem o co ci chodzi.
[#7] Re: tryby w picasso96

@kmilota, post #6

mam medka.tryby 320xna 200 sa jakies dziwne
[#8] Re: tryby w picasso96

@jarecki130, post #7

moze ktos ma ustawione juz tryby?
[#9] Re: tryby w picasso96

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Oczywiscie ze mozna dodawac nie tylko rozdzielczosci ale tez ustawiac ilosc bitow: 8, 16, 24, 32.
Robi sie to w nastepujacy sposob:

1. Przeciaga sie za pomoca myszki element z obrazka przedstawiajacego pudelko do okna Resolutions
Nalezy podac szerokoes i wysokosc ekranu.

2. Z tego samego okienka przeciaga sie tryby kolorow do okienka Modes.
Mozna dodac kilka trybow a ilosc bitow wybiera sie gadzetem Depth.

3. Wlacza sie Test i sprawdza czy wszystko jest ok. Jesli nie to albo recznie ustawia sie w preferencjach,
albo w czasie rzeczywistym po nacisnieciu Edit.
[#10] Re: tryby w picasso96

@jarecki130, post #8

Sprawdz poczte. Ale jestem pewny ze bedziesz je musial dostosowac do swojego monitora.
Niektore tryby sam modyfikowalem dla wlasnych potrzeb.
[#11] Re: tryby w picasso96

@Phibrizzo, post #10

jak zmodyfikowac czestotliwosc twoich trybow do monitora.czym?dzieki za konfig
[#12] Re: tryby w picasso96

@jarecki130, post #11

W oknie preferencji P96 jest taki suwak Clock. Mozesz sie nim pobawic.
Nizej wyswietlaja sie czestotliwosci jakie mozesz dla danej rozdzielczosci otrzymac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem