[#1] Mediator ATX bez obudowy ATX
Witam :)

Gdybym zwarł na stałę jumper 'POWER SW' w Mediatorze SX, to miałbym wtedy zawsze włączoną Amigę po włożeniu wtyczki do gniazdka (lub załączeniu włącznika w listwie przeciwprzepięciowej) Rozumiem, że jumper 'WAKE-UP' nie ma znaczenia (można jego obsługę sobie darować) przy samym włączaniu zasilania

Czy takie rozwiązanie jest bezpieczne Nie mam włącznika ATX w obudowie kompa.
[#2] Re: Mediator ATX bez obudowy ATX

@rjack, post #1

Napisz do Elboxa, bo takim gdybaniem to mozesz cos zepsuc.

[#3] Re: Mediator ATX bez obudowy ATX

@11MASTEr, post #2

Oki, thx.
[#4] Re: Mediator ATX bez obudowy ATX

@rjack, post #1

Odpalaj komputer... poprzez RESET :), albo wygrzeb ze starej obudowy caly przycisk RESET i sobie "zamien" z Twojego "power" w obudowie... troche sztuki ale pojdzie.

Mysle, ze Elbox ma gotowca na to.

Kreciu,

Ps. od biedy mozna srubokretem "odpalac" ;), tyle ze grzeba sie schylac i szukac stykow :D. Czasem jak mam PC w "pajaku" to tak odpalam...
[#5] Re: Mediator ATX bez obudowy ATX

@Krecik, post #4

Krecik napisał(a):

> Odpalaj komputer... poprzez RESET :), albo wygrzeb ze starej

Dzięki za podpowiedz. Wygrzebie przycisk Turbo :) z EBoxa.

> Ps. od biedy mozna srubokretem "odpalac" ;), tyle ze grzeba sie
> schylac i szukac stykow :D. Czasem jak mam PC w "pajaku" to tak
> odpalam...

O nie :) Już miałem przykre doświadczenie kiedy Commodore 64 restartowałem cyrklem przez user port.
[#6] Re: Mediator ATX bez obudowy ATX

@rjack, post #5

Ja też, wystarczyło wymienić ten duży bezpiecznik na płycie i dźwięk, oraz obsługa magnetofonu (nie wiem co więcej padało) wracały. :D

Niestety, byłem wtedy jeszcze dzieckiem i bałem się zaglądać tam. Po trzech, czy czterech miesiącach przez przypadek zobaczyłem ten bezpiecznik jak ciekawość wygrała. :)

[#7] Re: Mediator ATX bez obudowy ATX

@UZi, post #6

Faktycznie, bo magnetofon ani drgnął :) Stare dzieje ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem