[#1] Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).
Wlasciwie jak w temacie...

Mam Ami + sieciowka PCI
PC to wiadomo :),
router D-link...

Jak to wszystko skonfigurowac, zeby na PC widzial dysk Amigi a na PC dysk Amigi...

Zebym sobie przez siec pliczki wymienial ok, racja.

Kreciu
[#2] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@Krecik, post #1

Ja wymieniam za pomoca FTP. Mozna w dwie strony, ale najprosciej mi jest tak:
Ustawiam na Ami za pomoca MiamiDX stale IP z koncowka np. 101 (gdy PC ma 100) i stawiam na niej serwer za pomoca RC-FTPd. Odpalam na PC Total/WinCommandera, odpalam toolbar FTP. Konfiguruje, lacze sie i juz. Katalog na Amidze jest katalogiem "wymiany".
[#3] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@Krecik, post #1

Tango i Samba (ewentualnie smbfs - poszukaj tekstu Waliego7 na forum). Artykuły na PPA. Jak będziesz miał problemy z D-linkiem, to wal na priva.
Pozdro.

[#4] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@Kitech, post #3

Pewnie mi to troche zajmie ale bede pamietal.

Kreciu

PS. Nie daruje, zrobie na pewno :)
[#5] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@Krecik, post #4

Statystycznie Tango załatwia się dość szybko (żeby ciągnąć z PieCa), a Sambę (żeby ciągnąć z Ami) przez poł roku (mówię oczywiście o moim odosobnionym przypadku, aczkolwiek słyszałem, że niektórym nigdy się z Sambą nie udało). :D
Powodzenia.

[#6] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@Krecik, post #4

To banały same...
Pod tym adresem: http://www.amiga.pekdar.net w dziale Amiga/Sprzćt jest artykuł "B-LAN". Masz od "a" do "z" napisane jak skonfigurować amigć w sieci do pracy z piecem. Artykuł napisany lata temu i wymaga wielu poprawek wićc wybacz za małe wpadki ;) Zakład w nim że router, przełacznik itp. masz skonfigurowany/podłączony. Artykuł miałem poprawić i dopiero wystawić ponownie na stronie ale widzć że temat pali :D

[#7] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@pekdar, post #6

szaman czyta książkę z opaską na oczach pomoc2 pisze na klawiaturze super trampolina pomysł yippee

Mysle, ze zrobie ;)

Kreciu
[#8] Re: Amiga, router, PC... jak zrobic... siec :).

@Krecik, post #7

Wiesz, bez potrzeby nie ma samozaparcia. Z mojego punktu widzenia, dwa plikowce pomiedzy "studnia" z danymi, to idealny "obraz" przesylania plikow, zakladania nowych katalgow, itp. Jakos wole przemieszczac sie za pomoca tych programow, niz za pomoca okienek systemu(ów), ktore nie sa idealnym rozwiazaniem ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem