[#1] 2 amigi pod rozgaleziacz euro

... witam mozna podlaczyc 2 amigi przez rozgaleciacz euro zlacze pod jeden monitor ?? czy nic sie nie stanie jak tak zrobie ??

>> pzdr

[#2] Re: 2 amigi pod rozgaleziacz euro

@WoYtEk, post #1

Raczej nic. Chociaz z zasady to jest tak, jak z dwoma zasilaczami nie jadacymi na wspolnej masie.

Nie wiem dokladnie, ale moze warto by bylo zastosowac jakies rezystory i jakies diodopodobne sprawy, aby dwie Amigi nie wysylaly do siebie swoich sygnalow...pewnie ktos to lepiej napisze :)

Ale gdy beda pracowaly dwie Amigi jednoczesnie, to na monitorze bedzie widoczna raczej "kaszanka" z "bigosem" (?).
[#3] Re: 2 amigi pod rozgaleziacz euro

@WoYtEk, post #1

Rozgałęziacze euro to ZŁO - osłabiają sygnał, wprowadzają zakłócenia i zniekształcenia. A poza tym - nic się nie stanie. Z tym, że jednoczesne włączenie zasilania dwóch Amig spowoduje kaszanę na ekranie, więc w danej chwili będzie mogła być włączona tylko jedna z nich.
[#4] Re: 2 amigi pod rozgaleziacz euro

@Daclaw, post #3

wiem ze przez euro jest gorszy sygnal ..:( ale w 2 monitorze mam tylko euro .. i czincze i jakies okragle 2 wejscia .. z tego wszystkiego to wybieram euro ..

[#5] Re: 2 amigi pod rozgaleziacz euro

@WoYtEk, post #4

Z popularnych złącz Euro, S-Video (stawiam na to, że te okrągłe to właśnie S-Video) i composite (czyli "chinch") to własnie Euro oferuje najlepszą jakość
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem