[#1] Klasyczna obudowa A1200
Witam.
Niedawno kupilem A1200 w klasycznej obudowie. Niestety owa obudowa :) jest bardzo zniszczona brakuje ekranów... jest po prostu nieestetyczna :(
Sledzac forum zauwazyłem, ze wielu forumowiczow ma amigi poprzekladane do obudow tower, czy innych. Niesmilo zapytam, moze komus gdzies zalega pozostala obudowa klasyczna :D
Chcialem nabyc taka na efunzine, ale nie ma chwilowo... Pokryje koszty przesylki i inne ewentualne.... :D
Bardzo proszę o pomoc.
Z gory dzeki...
[#2] Re: Klasyczna obudowa A1200

@porow, post #1

Popatrz na Allegro, własnie ktoś tam sprzedaje obudowę desktop do Amigi 1200 w idealnym stanie za nieduże pieniądze.

[#3] Re: Klasyczna obudowa A1200

@AS, post #2

Niestety... juz sprzedana :(
[#4] Re: Klasyczna obudowa A1200

@porow, post #3

Hmmm szkoda, a właściciel wystawiał ją kilka razy zanim sprzedał. Popatrzyłem jeszcze w inne miejsca i jak na razie nie znalazłem takiej obudowy. Trzeba czekać, może ktoś złoży propozycję.

[#5] Re: Klasyczna obudowa A1200

@AS, post #4

Dzięki za zainteresowanie :D
Kupiłem A1200 kilka dni temu tak powiedzmy "z powodów sentymentalnych" ;) Jest bardzo zaniedbana... zamierzam ją nieco odświeżyć, trochę rozbudować oczywiście w miarę posiadanych środków :)
Mam dysk 2,5 20 GB i slima 24x chcę to zainstalować wewnątrz obudowy (znazłem porady na forum jak to zrobić). Myślę też o jakiejś "dopałce", monitorze LCD z synchronizacją poziomą od 24 kHz dla trybu SUPER72 800x600... ale wszystko w swoim czasie.... Na razie obudowa :D
Jeszcze raz dzięki.
[#6] Re: Klasyczna obudowa A1200

@porow, post #5

heh, to tak jak ja

mam jeszcze takie pytanie odnośnie tych metalowych ekranów wenątrz obudowy, w mojej a600 czegoś takiego nie było, a w tej A1200, która kupiłem (amiga inc/rom 3.1) jak zajrzałem do środka, to cała płyta główna zakryta jest metalowym ekranem. Chciałem ją nieco oczyścić. No i ekran wyjałem całkiem. Czy jest on potrzebny?

Bo tak jak kolega, mam zamiar amisię odrestaurować, a potem rozbudować. i ten eran raczej mi przeszkadza

[#7] Re: Klasyczna obudowa A1200

@Bagheera, post #6

Możesz, najwyżej będziesz miał małe zakłócenia w sprzecie RTV stojacym obok. Choć ja przyznam, że u siebie tego nie zauważyłem. Zresztą przy dużej rozbudowie i tak byś musiał go wyjąć, bo nie dałoby się włożyć wielu rzeczy.

[#8] Re: Klasyczna obudowa A1200

@AS, post #7

a własnie taką planuję ^^

aby tylko znaleźć na to fundusze..

[#9] Re: Klasyczna obudowa A1200

@Bagheera, post #8

Obudowa już nieaktualna.... znalazłem.
Dzięki :)

Ostatnia modyfikacja: 05.11.07 09:15
[#10] Re: Klasyczna obudowa A1200

@porow, post #9

na allegro, uważaj bo ja cie przelicytuję(na serio, tez poluje na obudowę a1200 :) )

[#11] Re: Klasyczna obudowa A1200

@arti4-92, post #10

Nie...
W piwnicy u znajomego :D

[#12] Re: Klasyczna obudowa A1200

@porow, post #11

może macie tego samego znajomego i planuje on urządzić licytację
[#13] Re: Klasyczna obudowa A1200

@wali7, post #12

Raczej nie, mam już obudowę w domu :D

[#14] Re: Klasyczna obudowa A1200

@porow, post #13

Ma pn morze cos innego, poluje na apollo 040, lub blizza 030 :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem