[#1] Myszka
Witam Kupie Mysz do amigi a 600 byle tanio pisac :PP

[#2] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #1

Od tego jest dział giełda.

[#3] Re: Myszka

@Hubez, post #2

no spoko chcialem zamiescic 2 dni temu ale po 3 razach ani razu mi nie przyszedl link aktywacyjny... wiec prosze o skladanie ofert sprzedarzy myszki tutaj

[#4] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #3

Pomylka. Ten kto ma Ami, to myszki nie sprzeda, a kto Ami nie ma, pewnie myszki tez juz nie.
Czyli popatrz raczej na nowki, na www.efunzine.com
Nie sa to myszki pierwszej klasy, ale sa nowe i mozna sie przyzwyczaic. Nawet masz do wyboru dwa kolory :)
[#5] Re: Myszka

@Andrzej Drozd, post #4

A da sie pecetowa myche przerobic :D ??

[#6] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #5

da sie przerobić amige tak żeby pecetowa mysz działała :)

[#7] Re: Myszka

@arti4-92, post #6

A drogo by to kosztowalo :D :P Bo musze kupic kabel 2,5cala do dysku dysk i jeszcze ta cholerna mysz dochodzi

[#8] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #7

Ja mam interfejs myszki PC w Amidze.

NA PS2 kosztuje około 50zł.

[#9] Re: Myszka

@Hubez, post #8

No to ja juz inwestne w mysz :D

[#10] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #5

Kup jakis interfejs (nie uzywam to nie wiem, moze ..."mruczek"?), tak czy inaczejj, jezeli szybko zuzywasz myszki, to interfejs + pc-myszka wyjdzie tanio. Natomiast, jezeli nie, to za cene interfejsu i myszki-pc kupisz ze trzy amigowe. Wystarczy na 6-10 lat (?)
[#11] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #5

Da się ale tylko te z wtyczka COM i podłącza sie je do portu szeregowego a do tego trzeba mieć sterowniki i taka mysz nie działa wtedy w BootMenu. Myszki PS2 podłącza sie przez specjalny interface
http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=168&sid=c2f42537bfda7fba27264d9d4698f8e3
A myszki USB albo gdy ma się kontroler USB albo gdy ma się taki interface
http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=247&sid=c2f42537bfda7fba27264d9d4698f8e3
Myszki PS2 to najlepszy wybór bo mają rolki ale niektóre myszki COM też mają rolki. Aby używać rolek i dodatkowe klawisze trzeba mieć program FreeWheel.

Ostatnia modyfikacja: 31.10.07 18:01
[#12] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #9

http://www.allegro.pl/search.php?string=myszka&category=56&country=1
http://www.allegro.pl/search.php?string=mysz&category=56&country=1

Ostatnia modyfikacja: 31.10.07 18:02
[#13] Re: Myszka

@zyga64, post #12

Mam jedno pytanko w szafce mam mysz podlaczanom na com ktora kiedys uzywalem w kompie zadziala przy ami :D ?

[#14] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #13

A masz takie wejscie? Nie? No widzisz :P
[#15] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #13

podlaczanom

podłączaną

[#16] Re: Myszka

@mailman, post #15

ta mysz na com jest tak zrobiona ze z boku do ami wejdzie

[#17] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #7

Swego czasu zrobiłem interfejs PS2M (na PIC16F84). Od dłuższego czasu
nie używam, ale powinien działać bez problemu. Mogę sprzedać po
kosztach części, tzn. 25zł. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz na maila
lub GG.

[#18] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #16

Wejdzie...bo jest chyaba tez pod serial w PC. Ale nie wiem teraz...Moze sie nic nie spali, ale raczej nie zadziala.
[#19] Re: Myszka

@Andrzej Drozd, post #18

nie dziala :D :P
a da sie joyem operowac ?

Ostatnia modyfikacja: 31.10.07 18:18
[#20] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #19

A moze lepiej popisac na czacie? Wracam do Ogame :P
[#21] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #19

> a da sie joyem operowac ?
Domorosłym chirurgom mówimy stanowcze "NIE!" ;)

[#22] Re: Myszka

@5h00n4y, post #21

Joyem da rade ale nie do końca. Pisałem że trzeba mysz COM przerobić i że trzeba sterowniki zainstalować :)
Opis przerobienia myszy http://ulisses32.sitesled.com/amiga/sprzet/schematy.htm#19
PS. Ta mysz będzie działać tylko pod Workbenchem ale gdy masz HDD i gry WHDLoad to będzie ci wystarczała. :D :)

[#23] Re: Myszka

@Roszak, post #22

czy do amigi a 600 moge podlaczyc mysze z a 500

[#24] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #23

Nie pozwalam! :P Zapytaj na Execu :P

Dodane: Wiem ze zapytasz (mimo ze nie wiesz co to jest) i oczywiscie uzyskasz poprawna odpowiedz :P

Ostatnia modyfikacja: 31.10.07 19:14
[#25] Re: Myszka

@Andrzej Drozd, post #24

Tak pozwalam ci podłączyć mysz z A500
A tak na serio to będzie działać idealnie ja mam mysz od A500 :D

[#26] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #23

mozesz, ale najprosciej bedzie kupic/zrobic przelotke ps2->amiga i podlaczyc dowolna pecetowa mysz ps2. szczegoly w archiwum
[#27] Re: Myszka

@Valwit, post #26

tu juz pewna osoba mi proponowala taki modulator za 25 uzywany taki ze jak podlacze mysz pc to zadziala opyla sie ?

[#28] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #27

No jasne że się opyla kupuj.
PS. Gdybym nie kupował CD-ROMu za całe 4.99zł + przesyłka 12.50zł to był ten interface kupił :)

[#29] Re: Myszka

@Roszak, post #28

Ok za chwilke zloze ofete dzieki za pomoc

[#30] Re: Myszka

@cinekamigowiec, post #27

Nie. Kup po prostu zwkla myszke za 30 zl + koszt przesylki. Styknie ci nawet na 3 lata. Pozniej sie znudzisz (poniewaz nie masz A1200/4000) i po klopocie.

W stare gry od biedy, mozna grac na WinUAE. WinUAE nawet teraz, umozliwia A4000. Oczywiscie - trzeba znac przynajmniej troche WB (AOS).

Bez A1200...daruj sobie. Po prostu graj. Nie na 600, Tylko na WinUAE :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem