[#1] no a co potem...
Gdy juz zakupie dysk to chcialbym miec na swojej ami a600 nie WB tylko jakis inny polski system macie jakies linki :)??

[#2] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #1

Inny system? Nic z tego chyba że sobie sam taki napiszesz. Możesz zainstalować jakiegoś przerobionego WB ale nie polecam zainstaluj sobie WB2.1 i będzie robić gites :) Do tego zainstaluj sobie jakieś nowe stery nakładki graficzne i będzie super system.
PS. Na WB2.1 wiele programów nie chce działać i trzeba mieć albo Kickstart 3.0(taki tobie polecam ponieważ masz słaby procesor) albo Kickstart 3.1(tobie go nie polecam ponieważ masz słabego proca i nie będzie ci działać)
Nowy KS(kickstart) pozwoli zainstalować ci WB 3.1 a dzięki niemu więcej programów będzie działać.
Słyszałem o nakładkach dzięki którym można zainstalować na kickstarcie 2.0 system WB3.1 założyłem nowy temat o tym ale nikt nie pisze :(

Ostatnia modyfikacja: 01.11.07 08:35
[#3] Re: no a co potem...

@Roszak, post #2

Ja mam niestety na dyskietce wb 3.1 nadawal by sie ?? | A skad moge pobrac jakies fajne nakladki graficzne itp

[#4] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #3

Nadaje sie ale musisz mieć KS3.0 albo KS3.1 w twoim przypadku musisz mieć KS3.0.
Nakładki to nie wiem skąd ;)
PS. Przeczytaj mój pierwszy post w tym temacie jeszcze raz ;)
EDIT
Możesz sobie zainstalować LacalePL czyli spolszczenie WB fajnie działa i wszystko jest po polsku.

Ostatnia modyfikacja: 01.11.07 08:39
[#5] Re: no a co potem...

@Roszak, post #4

a czy gdy sciagne wb 2.1 z neta i podlacze dysk z ami do kompa i go wrzuce to moge go potem tak zainstalowac ?

[#6] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #5

Możesz podłączyć dysk i zainstalować WB pod WinUAE(emulator) :D
Oto poradnik jak takie cudo zrobić
http://valwit.net/uaehd.html
PS. Zobacz co ci na GG napisałem i nie gadaj tutaj o pobieraniu AmigaOS z netu bo źle z tobą będzie :D

Ostatnia modyfikacja: 01.11.07 08:43
[#7] Re: no a co potem...

@Roszak, post #6

OO to nice masz jakis link do winUAE i link do WB 2.1 ? :D i te jakies spolszczenie |Teraz ide do kosciola ale bede tak o wpol 11 to potem pogadamy

[#8] Re: no a co potem...

@Roszak, post #2

Podobno wystarczy zainstalować pod WinUAE system 3.1, podłączyć go do Amigi z romem 2.0 i będzie działać, po prostu część rzeczy będzie nieaktywna:). Bo to co instalujemy na hdd to sam WorkBench, a OS jest umieszczony w romie :), czyli powinno się uruchomić :)

[#9] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #7

> OO to nice masz jakis link do ... do WB 2.1?
> Teraz ide do kosciola...

Rozwalilo mnie to :D

[#10] Re: no a co potem...

@_arti, post #9

Ta, katolik, a siódmego przykazania nie przestrzega... :D

[#11] Re: no a co potem...

@mailman, post #10

skad moge pobrac WinUAE

[#12] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #11

Na jaki system? Generalnie jak zapytasz Googla, to on bedzie wiedzial.

[#13] Re: no a co potem...

@_arti, post #12

Może się mylę, ale jak nazwa wskazuje to WinUAE jest na system Windows.
Na inne platformy jest UAE, AmiUAE, itp.

[#14] Re: no a co potem...

@brada, post #13

brada tez tak sadze :)

[#15] Re: no a co potem...

@_arti, post #9

Jezeli ma Amige to chyba moze pobrac legalnie wb 2.1 tak mi sie przynajmniej wydaje ,bo przeciez byl system w zestawie ?

[#16] Re: no a co potem...

@Hellena, post #15

Mialem orginal WB 2.1 ale zgubilem :( teraz musze go pobrac i wladowac na dysk ktory potem pojdzie do ami

[#17] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #16

WinUAE pobierzesz z http://www.winuae.net/.
Wystarczyło wpisać w google "winuae" i pierwszy link jest oficjalną stroną.
Co do WB, to sądzę że 2.1 możesz pobrać "nieoficjalnie" z jakiejś sieci p2p i nie będzie to wielkie przestępstwo skoro masz A600 KS 37.350.
Jakbyś pobierał nowszy, to już można to zaliczyć do piractwa, bo to system na nowszą Amigę.
A jak jest z ROMami sprzedawanymi przez np. efuzine? Przecież sprzedają KS skopiowany na EEPROMy, a to jest chyba niezgodne z prawem autorskim. Moim zdaniem powinni mieć licencję na kopiowanie KS, a nie sądzę by taką posiadali.
Chyba, że sprzedają kostki do Amigi, opatrzone odpowiednią naklejką

[#18] Re: no a co potem...

@brada, post #17

Dzieki :)

[#19] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #18

Bosz, skąd się wzięło ostatnio tylu sprawnych inaczej w zakresie korzystania z googli czy chociażby tego: http://www.ppa.pl/faq/index.php ?

[#20] Re: no a co potem...

@Roszak, post #2

Roszak napisał(a):

> Na WB2.1 wiele programów nie chce działać i trzeba mieć
> albo Kickstart 3.0(taki tobie polecam ponieważ masz słaby
> procesor) albo Kickstart 3.1(tobie go nie polecam ponieważ masz
> słabego proca i nie będzie ci działać)

Nie no. Skad takie wspaniałe wiadomości? Co ma takiego ROM3.1, czego nie ma ROM3.0, że potrzeba mocniejszej Amigi?
[#21] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #1

ami a600 nie

Tak. Tylko A1200/4000 i jestes pol goscia. Chyba ze zakupisz Terona. Ale to sa juz k..kosmonauci :P

Ostatnia modyfikacja: 01.11.07 15:04
[#22] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #3

nakladki graficzne

...i WB3.1. Nie pozwalamy! Zapytaj na Execu :P
[#23] Re: no a co potem...

@kmilota, post #20

Pwnie chodzilo mu o system 3.5+

[#24] Re: no a co potem...

@Andrzej Drozd, post #21

Ale cię bolą nowe Amigi.
Post bez "Teron suxx" się nie liczy.
A to podobno ja na tym forum jestem zaślepiony.

Ostatnia modyfikacja: 01.11.07 23:28
[#25] Re: no a co potem...

@cinekamigowiec, post #1

Nie kombinuj. W takiej konfiguracji tylko goły Workbench i to najlepiej maksymalnie okrojony.
[#26] Re: no a co potem...

@amigafan, post #24

Wiesz, podobnie ciebie boli MOSi. Tak czy inaczej AONE to legenda...dawno temu i nie prawda. Nie pamietaja jej nawet najstarsi gorale.

Tak czy inaczej czekamy przeciez na AOS4. Olac sprzet ktory nie jest dostepny.
[#27] Re: no a co potem...

@Andrzej Drozd, post #26

Tylko że w przeciwieństwie do tekstów rozsiewanych na forum (pewnie licząc że nieświadomych nabierzesz) wiele osób używa na tej "legendy".
Ale tego nie przyjmujesz do wiadomości bo by ci się twój cały świat wartości wywalił do góry nogami.

Ostatnia modyfikacja: 02.11.07 12:07
[#28] Re: no a co potem...

@amigafan, post #27

Wymien wszyszstkie osoby uzywajace AONE w Polsce. Nie microAONE, tylko AONE.

wywalił do góry nogami.

Jedyna sluszna i prawdziwa Amiga, jest Amiga klasyczna. Reszta to tylko sprzet zastepczy, ktorego tak naprawde nie ma na rynku.
[#29] Re: no a co potem...

@Andrzej Drozd, post #28

Jeżeli jednak chcemy, aby Amiga jakośtam nadal funkcjonowała na prawach normalnego komputera, musimy zgodzić się na "sprzęt zastępczy". Nikt nie wyprodukuje już ortodoksyjnej A9000+ z układami AAAAA i slotami ZorroIX.
[#30] Re: no a co potem...

@Daclaw, post #29

No tak i nie nalezy oburzac sie ze starusienki, prawie nigdzie niedostepny model AONE, to przerobiony Teron, natomiast Samanta to komputer przemyslowy. Przeciez liczy sie system. Moze sobie chodzic na czymkolwiek z PPC.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem