[#1] Padnięta nagrywarka?
Rzecz co prawda nie dotyczy bezpośrednio Ami, ale....
Otóż kasowałem płytkę RW w nagrywarce DVD LG. No i w trakcie kasowania zresetowałem komputer. Od tej pory nagrywarka nie czyta płytek. Co ciekawe, nie czyta tylko CD. DVD łyka bez problemu. Ma ktoś jakieś sugestie?

[#2] Re: Padniêta nagrywarka?

@OSH, post #1

Na drugi raz podepnij nagrywarkę do Amigi a nie do peceta :)
[#3] Re: Padnięta nagrywarka?

@OSH, post #1

LG

Zaladuj jej BIOS. Na nowo. Koniecznie i najlepiej bez Win - rejestry powarjauja i juz bedzie dzialac.

Dodane: Albo po prostu sprawdz na innym kompie. Tak czy inaczej reinstalka M$ :P

Ostatnia modyfikacja: 01.11.07 14:54
[#4] Re: Padniêta nagrywarka?

@Andrzej Drozd, post #3

Mam wrażenie, ze się uszkodził laser...ale czemu czyta DVD?

[#5] Re: Padniêta nagrywarka?

@OSH, post #4

Hmm, akurat nie wiem jak mógłby się przez to uszkodzić laser.

Ja używam na Ami CD-RW firmy LG od ponad dwóch lat i sobie ją chwalę. Co prawda ma problem z odczytem płyt z danymi, czasem wywala error przy czytaniu więc muszę kliknąć w Retry, potem na chwilkę staje, znów Retry i czyta normalnie - taka przypadłość - ale nigdy nie zepsuło mi o dziwo płyty przy wypalaniu :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem