[#1] OpalVison - sterowniki
Poszukuję sterowników do karty graficznej OpalVision. Były jeszcze niedawno w sieci, ale jak je teraz potrzebuję, to serwer na którym były nie startuje. Nie wiem czy to chwilowe, czy zlikwidowano najlepszy sprzetowo serwer ze sterownikami do Amigi classic. Może ktoś ma jakieś namiary na pobranie w/w sterowników.

[#2] Re: OpalVison - sterowniki

@AS, post #1

http://www.l8r.net/install/index.html
[#3] Re: OpalVison - sterowniki

@Norbert, post #2

Dzięki, te znalazłem, ale tu nie ma wszystkiego.

[#4] Re: OpalVison - sterowniki

@AS, post #1

Chyba wszystko do OpalVision jest na Aminecie.
[#5] Re: OpalVison - sterowniki

@AS, post #1

TU jest chyba wszystko do Opala,łącznie z gra karate

[#6] Re: OpalVison - sterowniki

@waldiamiga, post #5

W momencie zadawania pytania ten link nie chcial dzialac.

Ostatnia modyfikacja: 05.11.07 17:44
[#7] Re: OpalVison - sterowniki

@Norbert, post #6

Dzięki wielkie za pomoc. Wreszcie dziś zaczęła działać strona z opisem sprzętu amigowego i pobrałem sterowniki. Już się bałem, że coś nie tak, ale na szczęście to chwilowe.

Na Aminecie niestety nie ma głównych sterowników do OpalVision, ale jest troszeczkę porawiony program do grafiki na tę kartę.

Ostatnia modyfikacja: 05.11.07 18:19
[#8] Re: OpalVison - sterowniki

@AS, post #7

Jak już odpalisz Opala to zrób screenshoty tej gierki karate
[#9] Re: OpalVison - sterowniki

@waldiamiga, post #8

Opala odpaliłem, ale na tych sterownikach co podał Norbert. Dziś pobrałem resztę w tym grę karate i postaram się zrobić jakieś zdjęcia (patrząc na rozwiązania programowe tej karty ciężko będzie zrobić zrzuty ekranu, ale zdjęcia powinny się udać).

[#10] Re: OpalVison - sterowniki

@AS, post #9

Zrób, zrób screeny, napisz jakie wrażenia. Kiedyś (w C&A) przy okazji bajecznego (bardziej bajkowego) opisu karty podawano, że to pierwsza na świecie gra w 24 bitach! Czy tak było (24 bity?) ? Czekam twojej spowiedzi.
[#11] Re: OpalVison - sterowniki

@BULI, post #10

Tak przypadkiem w końcu zaspokoiłem swoją ciekawość: LINK

[#12] Re: OpalVison - sterowniki

@BULI, post #11

Fajnie to zobaczyć. Mnie nie udało się uruchomić tego karate na OpalVision, gdyż gra wymaga 2 Mb Chip Ramu. Zanim rozbudowałem Amigę 2000 niestety musiałem ją sprzedać.

[#13] Re: OpalVison - sterowniki

@AS, post #12

Oj szkoda
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem