[#1] Zasilacz
Chcac miec dysk 3,5 cala musimy dostarczac do niego prad poprzez zasilacz komputerowy ktore kable zlutowac zeby sie automatycznie po wlaczeniu do pradu zalanczal ?? jak ktos ma schemacik to prosze pokazac

[#2] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #1

RTFM.
Poszukaj w dziale sprzęt na PPA. W sekcji "Zrób to sam".

[#3] Re: Zasilacz

@cichym, post #2

jest o zasilaczu ale nie calkiem to co potrzebuje ja chce tylko wiedziec ktore kable zlaczyc zeby zasilacz sam startowal po podlaczeniu pradu

[#4] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #3

http://www.ppa.pl/artykuly/art_komentarze.php?idd=1&ids=4&id=933

[#5] Re: Zasilacz

@11MASTEr, post #4

ktory to przewod w zasilaczu PS_ON ?

[#6] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #5

[#7] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #5

Trudno wyczuc; najprawdopodobniej zielony, jednak rozni producenci maja rozne pomysly. Najlepiej zlokalizowac go liczac przewody w gniazku atx.

BTW Aminet jest bardzoi pomocny; klawisz przeszukujacy forum rowniez.

[#8] Re: Zasilacz

@11MASTEr, post #7

Wiem ze jestem noobem ale gdy zasilacz dostanie prad i zeby sam sie wlaczal po tym to otrzeba zlaczyc PS_ON z masa ?

[#9] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #8

Tak.

[#10] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #1

Chodzi Ci o przerobienie zasilacza ATX na AT?
Jeżeli tak, to obejrzyj sobie ten obrazek:

http://www.meble.olsztyn.com.pl/FOTO/gniazdo.gif

Przyłóż wtyczkę do tego obrazka tak, żeby kabelki sterczały w Twoją stronę (tak jakbyś wpinał do gniazda). Zaznaczone na obrazku szarym i zielonym kolorem przewody należy spiąć z masą (GND) i od teraz zasilacz ATX zachowuje się jak AT, czyli rozpoczyna pracę od razu po dostarczeniu do niego napięcia.

.KaŻdA ZłoTóWkA WyDaNa Na AmIgE To DoBrZe WyDaNa ZłOtÓwKa''
strach O Jezu... słabo mi - atak różowych dzieci neostrady... wymiotuje

Poza tym nie Amige lecz Amigę
[#11] Re: Zasilacz

@APC74, post #10

Myslisz ze jest z nim gorzej jak ze mną??

[#12] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #8

Sprzedam ci swoją przejściówkę za 20 zł ;] Przerabia atx-->amige :). Jest włącznik jest wszystko ;]

[#13] Re: Zasilacz

@arti4-92, post #12

nie dzieki| Bede potrzebowal jakiejsc wtyczki ? czy ktos na zdjeciu otwartego zasilacza moglby zaznaczyc co i jak ?

[#14] Re: Zasilacz

@cinekamigowiec, post #13

No kurna... Jest tyle tego na google ;/ użyj Google! . Aż dziwne kto to mówi, już wiem jakie to denerwujące gdy komuś nie chce się poszukać na google, ale
ja nie pytałem o takie banały (parę razy mi się zdarzyło), też zakładałem temat o zasilaczu atx i to on dotyczył włączania zasilacza atx. Radzę przeszukać forum, w tej materii nic się nie zmieniło od wymyślenia standardu ATX.

P.S. Mogę ci dać fotkę mojej przejściówki, będziesz miał chociaż zarys tego jak to powinno wyglądać :/

Ostatnia modyfikacja: 08.11.07 11:52
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem