[#1] Problemy z PowerIcons
Witajcie,

Mam dziwny problem pojawiający się w momencie rozpakowywania archiwum z ikonami PowerIcons i nie tylko (ogólnie z ikonami png).
Po rozpakowaniu archiwum na dysk, ikony nie pojawiają się w katalogu który został wskazany. Po wykonaniu operacji "pokaż ikony" w dalszym ciągu się nie pojawiają. Pod Directory Opusem, widoczne są w normalny sposób... (jako pliki info) Nie przyszypuszczam że to kwestia sprzętowa (a1200PPC 175/040/33, Medek, VooDoo III 2000, 128MB RAM).
Może ktoś spotkał się z takim problemem.

Pozdrawiam

biax

[#2] Re: Problemy z PowerIcons

@biax, post #1

A jaką masz wersję WB? Ikony png działają od 3.5.

[#3] Re: Problemy z PowerIcons

@biax, post #1

bo directory opus mial jakies problemy z ikonami png, chyba nowy pakiet power icons pomogl (jakos tak to bylo)

[#4] Re: Problemy z PowerIcons

@biax, post #1

Polecam Afa OS3.96 to jest genialne, z tego co wiem duzo szybsze niz PowerIcons a dodatkowo masz WYGLADZANIE czcinek WSZYSTKICH wiec system wyglada REWELACYJNIE.

Moim zdaniem super pakiet.

Kreciu

Ps. Instalator Afa OS3.96 sie wywala na jakims pliku. Poszukam to napisze teraz nie mam jak :(.

[#5] Re: Problemy z PowerIcons

@Krecik, post #4

Witaj

Gdzie można zdobyć Afa OS3.96 ?

Dzięki za radę :)

[#6] Re: Problemy z PowerIcons

@Olek, post #2

Mam zainstalowanego OS-a 3.9, ale wersji wb nie pamiętam. Napewno wyższy niż 3.5.

[#7] Re: Problemy z PowerIcons

@biax, post #6

Power Icons trzeba też dopisać do s-s.

[#8] Re: Problemy z PowerIcons

@biax, post #1

Ja mialem problem, ale z lha. Stara wersja wypakowywala mi tylko niektore z plikow w archiwum. LZX jak i pecetowy WinRAR obsugiwaly wszystko poprawnie. Ale chyba nie o to Ci chodzi.

[#9] Re: Problemy z PowerIcons

@Krecik, post #4

Trzeba dodać program wyświetlający te ikony s-s. Po za tym PowerIcons jest szybszy zdecydowanie od AfaOS. Tyle tylko, że Afa obsługuje czcionki TTF i wyświetla DualPNG ikony.

[#10] Re: Problemy z PowerIcons

@biax, post #1

Do Stratup-Sequence dodaj RUN C:PowerIcons (sprawdz jeszcze w dokumentacji PI poprawnosc tego wpisu i prawdopodobnie nalezy ten umiescic pod koniec sekwencji)... powodzenia! OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem