[#1] Poszukuję superkickstart 1.3 rom image
Czy wie ktoś może, gdzie można znaleźć obraz kickstartu 1.3 do kickstartu 1.4 A3000? Mam obraz 3.0, a brak mi starszej wersji. Obecnie działam jednak na 2.04 i remapowanym 3.1. Obrazu poszukuję celem sprawdzenia działania systemu pod 1.3, czy będzie bardziej zgodny z A500, bo na emulacji 1.3 wiele gier mi nie działa... :( Pozdrawiam. Rafał

[#2] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Rafał A-3000, post #1

Takie rzeczy nie na forum! jeżeli masz a500 to se rom z graj jeżeli niemasz to szukaj [ edycja ]

[#3] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Rafał A-3000, post #1

Zamiast kicka 1.3 polecam WHDLOAD OK

Znajdziesz go tu: www.whdload.de

Instrukcja jest też w naszym ojczystym języku.

Ostatnia modyfikacja: 19.11.07 22:26
[#4] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Sir_Lucas, post #3

do niektorych gierek i tak bedzie potrzebny obraz 1.3

[#5] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Rafał A-3000, post #1

Na aminecie masz odpowiedni program do zrobienia superkickstartu:
http://aminet.net/package/util/misc/MakeSuperDisk
[#6] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Norbert, post #5

Mam ten program, ale wymaga on odpowiedniej wersji kickstartu, której nie mam... Ten kickstart ma długość 282624 lub 283136 kb.

[#7] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Rafał A-3000, post #6

A nie mozesz remapowac kick1.3 w taki sam sposob jak kick3.1?
Nie dziala u ciebie program/dyskietka RELOKICK 1.4 ?
[#8] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Norbert, post #7

Nie mam tego programu, ale spróbuję. Znalazłem już kick 1.3 z "bonuscoem" Dotąd remapowałem softbotem "kick 3.1" a 1.3 z jakiej dyskietkowej wersji. Działa, ale wyłącza wtedy mi dyski twarde, cdrom itp. A chciałbym spróbować popracować także na nich pod 1.3, bo niektóre programy i gry są pod ten system. Jak tylko znajdę chwilę to sprawdzę ten kick i dam znać jak to działa pod 1.3. Dziękuję za zainteresowanie i wszelką pomoc !!!

[#9] Re: Poszukujê superkickstart 1.3 rom image

@Rafał A-3000, post #8

Wymieniłem rom w Amidze 3000 (z 2.04 na tzw. 1.4 dla A3000) i działa mi już w obu systemach (1.3 i 3.1). Ciekawie jest znów popatrzeć na "szufladki". Superkickstarty działają i nie ma problemów z hdd itp. Dziekuję wszystkim za pomoc i życzę Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku.
Rafał

Ostatnia modyfikacja: 24.12.07 11:23
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem