[#1] A600 Internet
Witam!
Posiadam Amige A600 i mam zamiar kupić S-ram 1MB , lecz czy moge uruchomić internet na tak słabym procku ?
Z góry THX

[#2] Re: A600 Internet

@cinekamigowiec, post #1

Coś uruchomić - zapewne tak, przy dużej dozie determinacji. Używać - nie.
[#3] Re: A600 Internet

@Daclaw, post #2

Czyli by zadziałało ale było by to strasznie mozolne?

[#4] Re: A600 Internet

@cinekamigowiec, post #1

http://allegro.pl/item272774190_amiga_600_turbo_68030_40_mhz_z_mmu_68882_unikat.html

lepiej to kup, bo nawet gola a1200 jest praktycznie bezuzyteczna, wiec te 1mb wiele ci nie da.

[#5] Re: A600 Internet

@Banderas, post #4

Widziałem to arti planuje kupić:D
Ja nie mam tyle pieniędzy więc czy wogóle dam rade startnąć Internet (neo)
na ami a600 bez turbo ?

[#6] Re: A600 Internet

@cinekamigowiec, post #5

Nie sądzę. Prędzej jakiegoś telneta albo coś. Chociaż amigowe klienty telneta są męczące nawet na A1200 z fastem. Udało mi się "poużywać" WWW na A500 z 68000 i z modemem, jednak ta Amiga miała 8MB fast (MegaRamHD). Nie polecam.
[#7] Re: A600 Internet

@Daclaw, post #6

Ok to se odpuszcze bo to bez sensu wydawać kase na routery itp. jak to sęsu niema...
Dziękuję

[#8] Re: A600 Internet

@Banderas, post #4

to jak kupowanie kota w worku ;)

[#9] Re: A600 Internet

@cinekamigowiec, post #1

pojdzie yam 1.x, voyager 1.x mozna poircowac sobie, ftp i telnet chodza.
[#10] Re: A600 Internet

@cinekamigowiec, post #1

Po tym jak ktoś przeportował stos uIP na AmigaOS, internet na A600 może mieć jakiś sens (jeżeli komuś wystarczą programy w trybie tekstowym i powolny scrolling).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem