[#1] Wycenienie
Witam za ile poszła by amiga a600 z
-2MB ram
-ROM 3.1
-WB3.1
-W obudowie PC
-Interfejs Myszy PC
-Interfejs Klawki PC
-2 Yoye
-diodami w obudowie itp

Z góry THX

[#2] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #1

tania polowka wodki?;)

[#3] Re: Wycenienie

@AmiChris, post #2

Może ktoś to w zł wycenic :)

Ostatnia modyfikacja: 22.11.07 21:32
[#4] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #1

150 zl ?

Ostatnia modyfikacja: 22.11.07 21:32
[#5] Re: Wycenienie

@Hubez, post #4

Soory chciałem dodać że do tego dysk 1,2GB 3,5cala i CD ROM

[#6] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #5

Jakieś 20zł więcej?
Amiga600 w towerce traci swój urok malutkiej amigi...

------edit
Sprzedając osobno płytę główną, rom3.1, interfejsy i rozszerzenie pamięci można na pewno dostać więcej.

Ostatnia modyfikacja: 22.11.07 21:44
[#7] Re: Wycenienie

@kjb, post #6

a czy w tower będzie więcej warta ?

[#8] Re: Wycenienie

@Hubez, post #4

to dla ciebie tania polowka wodki ?

[#9] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #7

przecież już napisałeś że jest w towerce...

[#10] Re: Wycenienie

@kjb, post #9

Sory czy amiga w swojej orginlnej obudowie jest więcej warta ?

[#11] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #10

Tak, im bardziej oryginalna tym cenniejsza w pewnym sensie.

A600 ma swój urok będąc tylko w desktopie. W obudowie tower to mam A4000T i kurzącego się peceta w drugim pokoju.

Ostatnia modyfikacja: 22.11.07 22:00
[#12] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #10

Sorry, ale chyba zależy jaka amiga? :)
Tower do a1200 jest niezbędny żeby używać zorro/pci i dlatego jest coś wart. A600 jest fajnym małym komputerkiem... w desktopie. :)

[#13] Re: Wycenienie

@kjb, post #12

dokładnie.... w zasadzie mała obudowa (oryginalna) A600 jest uznawana za jedyną niezaprzeczalną zaletę tego modelu.
w towerze ma sporo mniejszą wartość (nawet A1200, w przypadku której przeniesienie do towerki ma sens, obecnie wyżej jest wyceniana w oryginalnym desktopie)
jeśli masz oryginalną obudowę, to przenieś do niej, znajdź jakiś dysk 2.5 cala do 1 GB, zamontuj w środku i sprzedaj za przyzwoite pieniądze
[#14] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #5

CD-Rom z gwarancją kupisz za 20zł
Taki dysk to nawet za darmo znajdziesz.

Te dwie rzeczy wartość podnoszą znikomo.

[#15] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #1

Witam.
Jak chcesz A600 dobrze sprzedac to umiesc ja spowrotem w oryginalnej obudowie
i zamontuj do srodka HDD 2,5" i CD-ROM slim od laptopa.
Pozdrawiam.

[#16] Re: Wycenienie

@ted, post #15

no ale gdybym ją wsadził do amigowej obudowy to ile bym za nią dostał w zł ?

[#17] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #16

A600 jest dosc popularnym modelem, o zadnych mozliwosciach rozbudowy, wiec niestety nieduzo. Zreszta wyglada to tak ze jak rozkompletujesz ami i sprzedaszja po kawalku wezmiesz wiecej niz za calosc. Ja za a600 w takiej konfiguracji jak piszesz tyle ze w desktopie z jakims malym dyskiem i cd slim dalbym nie wiecej jak 150 PLN, natomiast w towerze nie dalbym zlamanego grosza.

[#18] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #16

Zobacz ceny na efunzine.com, obniż o 30% i od takiej kwoty wystaw na allegro licytacje. Nikt nie wywróży z fusów ile dostaniesz. Nie ma reguły.

[#19] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #1

W oryginalnej i kompletnej obudowie 100 - 150 PLN (znacznie wartość tu podnosi rozszerzenie pamięci). W towerze od PC to sprzeczność sama w sobie i nikt czegoś takiego nie kupi chyba, że dla płyty głównej i za grosze.
[#20] Re: Wycenienie

@kjb, post #18

No ok , lecz gdy bym dodał kartę sieciową zbiór różnych oprogramowań podniosło by to cenę ??

[#21] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #20

Sieciówkę i rozszerzenie pamięci sprzedaj osobno - lepiej na tym wyjdziesz. "Zbiór różnych oprogramowań" w formie stosu zabazgranych flamastrami dyskietek z Protrackerem, DeluxePaintem i różnymi grami możesz spokojnie wystawić na śmietnik. Pewną wartość mogą mieć oryginały - też polecam sprzedawać osobno.
[#22] Re: Wycenienie

@Daclaw, post #21

Ile kosztują jakieś takie mniejsze rozszerzenia niemam tu na myśli TURBO

[#23] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #22

Ja moje kupiłem za 60 PLN, ostatnio było jakieś i poszło za 71.
[#24] Re: Wycenienie

@cinekamigowiec, post #20

A co za problem? Wystaw ją na Allegro, daj cenę minimalną np. 1000zł i czekaj na odzew kupujących. Napewno nikt nie dobije do tysiąca zł, więc masz spokój i nikt jej nie kupi. Ale po zakończeniu aukcji zobaczysz jaką uzyskała cenę :) . I za taka będziesz mógł ją puścić, bo na więcej raczej nie licz.
A jak trafi sie kretyn co za 1000zł ją kupi to wygrałeś :D

Albo wystaw na Allegro za 1zł bez minimum, i na godzinę przed końcem napisz "Pies mi zeżarł" albo "Spadła ze stołu" i zakończ aukcję :) . Też będziesz widzieć do ilu zł dobiła :)

Ostatnia modyfikacja: 24.11.07 13:00
[#25] Re: Wycenienie

@AlaN, post #24

Albo wystaw na Allegro za 1zł bez minimum, i na godzinę przed końcem napisz "Pies mi zeżarł" albo "Spadła ze stołu" i zakończ aukcję

Za autopsji wiem że właśnie w tej ostatniej godzinie sporo "się dzieje",często w ostatniej minucie cena niesamowicie wzrasta
[#26] Re: Wycenienie

@waldiamiga, post #25

no ja np zawsze bije w ostatnich 10s, jeżeli zostaje przebity to trudno, z własnego przykładu wiem, że gdy wcześnie sić licytuje tym wićkszy apetyt na to, np na początku daje 50 zł(swoje maximum)ktoś mnie przebija i a ja powićkszam swoje maximum żeby przebić typa, czćsto cena przekracza moje pierwsze maximum kilka razy:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem