[#8]
Re: Gorąca prośba do posiadaczy stacji 5.25'' A880 TOMS-a
@Norbert,
post #6
@Norbert dzieki za linka, schematy sa spoko, tylko tam to jest inaczej zrealizowane troche, tzn. mialem nadzieje, ze szybko i latwo dojde o co chodzi ale wyglada mi, ze bez cofniecia sie w czasie sie nie obejdzie :) tzn. musze sobie TTL-e ogolnie przypomniec, bramki i etc. ,dokladnie przestudiowac opisy do tych schematow tez.
Na dwoch schematach z tego archiwum, brak jest wogole tych bramek odwracajacych (74ls04) od wejscia jednej z nich idzie ten przewod wlasnie, spiete jest to tez do zasilania przez rezystor, miedzy 1 i 34 chyba nie, bo to jest spiete sciezka do NAND-a ( 7438 ) tak jak to jest na schemacie.
Ten 74ls04 co to go niema na schemacie, a jest u mnie, chyba realizuje te funkcje mechanicznego wlacznika ze schematu, tzn. daje znac o zmianie dysku czy cos tam i takie tez mam objawy z ta stacja, wykrywa sie ale dziwnie sie zachowuje i nie widzi dyskow.
Interesujacego prawdopodobnie schematu narazie nie moge oblookac, bo to jest .iff-h i niczym tego nie moge ruszyc na pececie, hi-res-owy iff to chyba jest? do ruszenia delux paint-em zdaje sie.
Sklecilem dopiero co nullmodem-owy kabel, moze jakos to ogladne albo znajde jakis prog co mi to na pececie wyswietli
@waldiamiga dzieki za szczere checi :)
Ostatnia modyfikacja: 26.11.07 14:42