[#1] HDD Amiga A600
Witam!
Mam pewien problem podłanczam dysk do ami z wgranym WB2.1 ale gdy proboje uruchomic to wyskakuje taka czerwona tabelka z napisem error i jezeli chce pracować dalej musze wcisnąć lewy przycisk nie mam myszki więc robie to na klawiaturze te dwa alty na dole :P co to może być z góry dziękuję za pomoc

[#2] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #1

Ja myśle że ktoś złośliwie uszkodził Tobie komputer, na przykład ten podstępnie uśmiechający sie ołówek w avatarze...

czerwona tabelka z napisem error

Założe sie o krate wódki że pisze więcej niż tylko "error", ale to nie istotne dla kogoś kto nie używa znaków interpunkcyjnych, prawda? :)

[#3] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #1

Masz wiecej problemow niz myslisz. Na przyklad pierwszy to ortografia a drugi interpunkcja. Ale to nic. Twoj najpowazniejszy problem polega na calkowitej nieumiejetnosci formulowania najprotszych nawet mysli w sposob zrozumialy dla kogokolwiek innego...

Mozesz opisac dokladnie, krok po kroku co do tej pory zrobiles, oraz jakie sa tego efekty?

I jeszcze jedno - jak u licha sobie wyobrazasz prace z WorkBenchem, czy tez po prostu z Amiga jako taka BEZ myszy???

PS:
Po zastanowieniu - chyba jednak jestem w Ukrytej Kamerze... :/
[#4] Re: HDD Amiga A600

@Vituniu, post #3

I jeszcze jedno - jak u licha sobie wyobrazasz prace z WorkBenchem, czy tez po prostu z Amiga jako taka BEZ myszy???
Tak ponieważ na klawiaturze też mogę szybko poruszać myszką :)

Więc zrobiłem tak sformatowałem emulując AMige A1200 dysk programem Install3.1 potem wgrałem WB2.1 i było wszystko Ok ale tylko w kompie bo mi wczytywało dysk można było pooglondać co jest na dysku itp.
Nie będzie to dlatego , że robiłem to emulując amige A1200 ?
Za pomoc z góry dziękuję jeżeli jest to problem emulowanej amigi to czy gdy będe emulować a a600 i robić wszystko programami z OS2.1 czy wtedy dysk zadziała bez problemu ??

[#5] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #4

WB instalował sić na a1200 :) Zainstaluj na swoim konfigu

[#6] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #4

Oookej... A teraz napisz to jeszcze raz, tylko po polsku.
[#7] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #4

Rany ale bełkot :) Już nie mogę czytać takich komentarzy. Czy chociaż raz przeczytałeś co napisałeś? Rozumiesz ten swój tekst? Do której klasy chodzisz?
[#8] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #4

Po konsultacji z wrozka i dwoma prekognitami zgaduje, ze jesli piszesz ze "w kompie bylo wszystko OK" to masz na mysli - "w pececie, pod emulacja".

Rada #1: Amiga to tez "komp", pisz jasniej

Rada #2: Zainstaluj sobie "w kompie" FireFoxa z polskim slownikiem.

Rada #3: Uzywaj kropek i przecinkow. Serio.

Rada #4: zainstaluj system korzystajac z JEDNEGO kompletu dyskietek od JEDNEJ wersji systemu, i to takiej, ktora przeznaczona jest do posiadanego przez Ciebie Kickstartu.
[#9] Re: HDD Amiga A600

@Vituniu, post #8

Ok dziękuje za jakieś 10minut zaczne i jutro oznajmie czy się udało tzn. czy działa pod amigą

[#10] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #9

30 minut później

[#11] Re: HDD Amiga A600

@Vituniu, post #8

Przepraszam , że piszę jeszcze raz , lecz gdy startuje dyskietke install 2.1 wchodze na HDToolBOX to tam mam zaślepione wszystkie opcje a gdy klikne na tą ikonke i dam informations to nic tam nie ma

[#12] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #11

zycie

[#13] Re: HDD Amiga A600

@arti4-92, post #12

z czym jest związana twoja wypowiedź do mojego pytania...

[#14] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #13

powiedziałem że ze masz problem :)

[#15] Re: HDD Amiga A600

@arti4-92, post #14

no i w jaki sposób pomogłeś mi rozwiązać ten problem
? bardzo jestem ciekawy

[#16] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #15

Masz pomoc, ale to ostatni raz szukam za ciebie!!

LINK

[#17] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #11

Musisz wyjąć te zaślepki. Koniecznie.

A bardziej na poważnie:

- Co to znaczy, że masz wszystkie opcje zaślepione?
- Co to znaczy że w oknie informations nic nie ma? - Naciskasz lewym przyciskiem myszy na ikonie podpisanej "Install 2.1" a następnie prawym przyciskiem myszy wybierasz z górnego menu "Information" i wyskakuje ci puste, szare okienko? Czy też może są tam jakieś napisy?
Zakładam się, że na górze tego okienka, nad obrazkiem ikony, pisze: "Install 2.1 (Drawer)" albo, co gorsza "Install 2.1 (Volume)".
Coś mi mówi, że wyświetlasz informacje o katalogu - tą ikonę trzeba nacisnąć szybko lewym przyciskiem myszy 2 razy a wtedy stanie się cud - otworzy się drugie okienko, w którym będą ikonki podpisane "Dansk", "Deutsch", "English" i to są właśnie installery systemu w różnych wersjach językowych.
[#18] Re: HDD Amiga A600

@arti4-92, post #16

arti4-92 - to był cios poniżej pasa.
[#19] Re: HDD Amiga A600

@APC74, post #18

OK

[#20] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #15

Hi hi, dobre.. , skoro masz takie "problemy".. zastanów się - po co ci właściwie Amiga ?? , yhm yhm , mamy 2007 rok.. nawet pc-ty mają już myszki :D
[#21] Re: HDD Amiga A600

@Garden, post #20

Następny pan , który komentuje ale nie pomaga

[#22] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #21

Może odnieś się do wypowiedzi osób, które ZADAŁY Tobie pytania dotyczące Twojego problemu? Od pilnowania porządku są moderatorzy.

Pouczam wszystkich o nie zaczynanie rozmów nie na temat i niezwiązanych z tematem dyskusji.

[#23] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #21

Rada jest jedna, rob wszystko na Ami na ktorej chcesz zainstalowac system, sprawdz podlaczenie dysku, zworki.. itp. , tak by hdtoolbox zobaczyl twojego twardziela, potem zaloz partycje i zainstaluj system. Ja w swojej a600 mialem dysk 40 MB, podzielony na 2 partycje - 10 , 30 MB :) .. to byly czasy :), a.. i lepiej zalatw sobie jakas myszke do ami :). Kurde, skads ty sie urwal, nie sadzilem ze przy Amisi zostali jeszcze tacy zieloni ludkowie :)
[#24] Re: HDD Amiga A600

@Garden, post #23

tylko jak tu robić na ami jak stacja dyskietek sie popsuła i niemam dyskietek z OS2.1

[#25] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #24

zawsze możesz ją wyrzucić na śmietnik, ale przednio powiedz mi o której godzinie i przy którym kontenerze :)

[#26] Re: HDD Amiga A600

@arti4-92, post #25

zawsze to ty możesz umilknąć i nie OFF-topować :)

[#27] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #24

- kupić stacje od pc + specjalny kabel do podłączenia (15zł + koszt wysyłki)
- kupić interface myszki ps/2 (49zł+koszt wysyłki)

Z takim zestawem nie ma problemu jak w przyszłości padnie myszka lub stacja.

[#28] Re: HDD Amiga A600

@arti4-92, post #25

Uspokoisz się z tymi docinkami słownymi, czy chcesz zostać wyciszony?

[#29] Re: HDD Amiga A600

@kjb, post #27

Mam stacje do a600 100% sprawną, zrobić też interfejs myszy dla Amigi(oczywiście nie za darmo)

[#30] Re: HDD Amiga A600

@cinekamigowiec, post #4

Witam.
Czytam, czytam, czytam raz jeszcze i nic z tego nie rozumiem.
Czy to na pewno polskie forum o Amidze?
Pozdrawiam.

Ostatnia modyfikacja: 26.11.07 22:05
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem