[#1] amiga A600
Witam proszę o pomoc jestem na tym forum nowy i zielony mam 600ke z dyskiem twardym 1,5GB poczytałem wszytko na forum ale mam problem przy instalacji OS21 wychodzi że dyskietka jest pełna czy robie coś nie tak ? dzięki za ewentualna pomoc robie ten komp dla siebie nie jestem chandlarzem proszę o pomoc
[#2] Re: amiga A600

@mobil15, post #1

Pomoc nr 1 : handel, handlować, handlarz. Przepisz każdy wyraz 10 razy.
[#3] Re: amiga A600

@mobil15, post #1

Napisz dokładniej o co chodzi z tą pełną dyskietką. Niedawno podawałem na forum linka do instalacji OS 3.1. Z OS2.1 jest analogicznie.

[#4] Re: amiga A600

@Kitech, post #3

Przepraszam za handlarza :P
Instaluje się i po pewny czasie wyskakuje , że Volume Install2.1 its FULL
Dysk jest po formacie amigowym nie wiem co z tym zrobić dlatego piszę
i proszę o pomoc :)
[#5] Re: amiga A600

@Kitech, post #3

Na dyskietkę INSTALL zapisywana jest konfiguracja dysków. Z czasem brakuje po prostu miejsca. Przy 3.1 też mi się czasami to potrafi przydarzyć. Trzeba coś z dyskietki usunąć.

[#6] Re: amiga A600

@mailman, post #5

to moge usunąć printers ?
[#7] Re: amiga A600

@mobil15, post #6

Jakiś jeden sterownik, który Ci nie jest potrzebny możesz usunąć śmiało. Miejsca na dysku naprawdę nie potrzebujesz wiele i wystarczy usunięcie pliku o maksymalnym rozmiarze kilku kilobajtów. Zalecam jednak skopiowanie usuwanego pliku w inne miejsce, aby mieć kopię. Nigdy nie wiadomo kiedy się przyda.

[#8] Re: amiga A600

@mailman, post #7

Okej Dziękuję
[#9] Re: amiga A600

@mobil15, post #8

mozesz skasowac z devs:monitors sterownik o nazwie a2024 czy jakos tak.on jest takim egzotycznym monitorem ze nigdy go nie ujzysz nawet.

Ostatnia modyfikacja: 28.11.07 22:15
[#10] Re: amiga A600

@AmiChris, post #9

Lecz jest mały problem usunołem już prawie wszystko a tu dalej miejsca mało
[#11] Re: amiga A600

@mobil15, post #10

A moze poprostu probujesz zainstalowac system na dyskietce? powiedz dokladnie krok po kroku co robisz.

[#12] Re: amiga A600

@mailman, post #5

Można i bez kasowania. Po prostu gdy definiujesz ustawienia twardziela (Change Drive Type > Define New) u góry masz opcję Filename gdzie domyślnie wpisane jest "drive definitions". Zmień na RAM:twardziel i HDToolBox nie będzie nic zapisywał na dysku. Tak przynajmniej jest w wersji 3.x i na 2.x powinno być podobnie.
[#13] Re: amiga A600

@mobil15, post #1

Mam takie pytanie. Nie jesteś czasem spokrewniony z cinekamigowiec ? Styl pisania i problemy masz te same.
[#14] Re: amiga A600

@kmilota, post #13

cienki ma parć kont(tak sić chwalił na gg)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem