[#1] pytanie
Witam

jak lepiej jest sprzedac amigi ?? , wszystko razem czy oddzielnie ?? wyciagnac karty turbo itp ?? poradzcie ...

[#2] Re: pytanie

@WoYtEk, post #1

Wygodniej jest sprzedac razem, sprzedajac oddzielnie masz szanse wyciagnac wiecej. Ale jest warunek to musi byc ciekawa konfiguracja. Ba jesli nie to nie sprzedasz wszystkiego.

Pozdrawiam
[#3] Re: pytanie

@WoYtEk, post #1

Karty turbo sprzedawaj osobno - na nie zawsze znajdą się chętni, a na całość nie koniecznie.
[#4] Re: pytanie

@AlaN, post #3

na Blizza 030 IV, smaczny kąsek, ale nieproporcjonalnie drogie są do wydajności xD

[#5] Re: pytanie

@arti4-92, post #4

Drogie są bo stabilne i dużo ramu można wsadzić :) Apollo tańsze i nawet szybsze, ale mniej stabilne i ramu max. 32MB, albo max 32MB+32MB przy drugiej podstawce.

[#6] Re: pytanie

@RadoslawF, post #2

to tylko karte oddzielnie sprzedam :P a reszta tak jak jest ;D heh dzieki

[#7] Re: pytanie

@kjb, post #5

Właśnie, wytłumaczy mi może ktoś czemu te apollo jest nie stabilne??
Gadałem z takim gościem, przylutował wszystko co jest w podstawkach bezpośrednio do płytki drukowanej, powiedział że to załatwiło problem stabilności, czy tylko to jest problemem stabilności.
Może jakieś montowania mićdzy np. prockiem a złączem krawćdziowym amigi(jeżeli ścieżki są "za małe")??

[#8] Re: pytanie

@arti4-92, post #7

Wieść gminna niesie że Apollo robiono ze śmieci ;).
[#9] Re: pytanie

@arti4-92, post #7

Ja mam Apollo i żadnych zwisow ani nic nie mam. jestem zadowolony.

Komputer może chodzić pare godzin i nic się nie dzieje. Karta ma standardowy radiator.

[#10] Re: pytanie

@Hubez, post #9

No ja np bym nie używał dłużej Amigi jak hmm godzinć dziennie Śpioch

[#11] Re: pytanie

@Hubez, post #9

Ja miałem problemy z apollem z 5 miesięcy temu, ale się uporałem.
U mnie czasami radiator nie działa, trzeba puknąć w obudowę. Ale po 2 godzinach pracy jest już źle. Komp wywala 4 obraz i trzeszczy. Trzeba czekać aż procek ostygnie. Oczywiście nie zawsze.

[#12] Re: pytanie

@pwe, post #11

Jak to radiator nie działa?? Przecież radiator to kawał blachy ;)

[#13] Re: pytanie

@arti4-92, post #12

widać są tacy, którym radiator działa po puknięciu... (może elektrony walencyjne w tym materiale siedzą sobie w węzłach sieci krystalicznej, zamiast jak to w metalu błąkać się to tu, to tam :) ... a po puknięciu wypadają i jest jak być powinno? ;) )
słyszałem też o takich, co potrafią np. kulkę zepsuć wszystko jest mozliwe
[#14] Re: pytanie

@wali7, post #13

no właśnie i to całkowicie stalową kulkę

Ostatnia modyfikacja: 02.12.07 21:17
[#15] Re: pytanie

@arti4-92, post #7

a nie sa? po 5 dniach nie mam najmniejszego problemu, wszytsko bangla jak powinno
[#16] Re: pytanie

@Hubez, post #9

Ja mam Appolinarego 040/40 32MB i gdy dzialal to czasem (raz/m-c) albo zlacze trzeba bylo przeczyscic spirytusem, albo pamiatke wyjac i wszadzic ponownie. Kiedys przez pomylke zaniesiono go do piwnicy i na zlaczach mam zielony nalot i teraz nawet nie wlaczam karty. Pojdzie do serwisu lub na Allegro.

[#17] Re: pytanie

@necavi, post #16

hmmm...co do Apollo, to patrzac po moim egzemplarzu tez nie mozna narzekac. Jeszcze mi sie nie zdarzylo zadne "niedociagniecie". Dziala stabilnie przez kilka ladnych godzin (7+ przetestowane), chlodzony samym radiatorem (grzeje sie, ale nie parzy). Jest to 40/40 32MB RAM, bardzo przyzwoicie sie sprawuje - Doomy, Heretic, Quake (nie na max, ale tez lupy nie trzeba), demka (TBL itd) dzialaja plynnie, MP3 da sie sluchac (22kHz) i jeszcze cos robic w tle.
Ogolnie jestem bardzo zadowolony.

Pzdr!

Bartek
[#18] Re: pytanie

@Bartek_S, post #17

No dziwne bo u mnie 40/33 z samym radiatorem (desktop) wiesza się straszliwie, w równych odstępach czasowych (więc to pewnie przegrzewanie). Radiator idealnie spilowany pod klawiature, tyle że leży na 040 a nie jest jakos przytwierdzony (to pewnie też ma wpływ).
[#19] Re: pytanie

@necavi, post #16

Daj mi ją :P(jak chcesz to ci zapłacć za nią :P)

[#20] Re: pytanie

@arti4-92, post #19

Hmm... pojdzie na "A" w megazestawie... :P

[#21] Re: pytanie

@necavi, post #20

Shhhhhhhh
Sprzedaj mi ją a nie na te "A" :P.
A zresztą :P wystawiaj może uda mi się wylicytować ją za jakieś śmieszne pieniądze.

P.S. Nie dawaj ceny minimalnej, a aukcje zaczynaj od ceny która stanowi dla ciebie minimum.

Ostatnia modyfikacja: 04.12.07 12:39
[#22] Re: pytanie

@arti4-92, post #21

Co do tego nikt już nie ma wątpliwości.

[#23] Re: pytanie

@MinisterQ, post #22

Daj spokój Trolowi.
[#24] Re: pytanie

@arti4-92, post #21

"A"llegro? ;)
[#25] Re: pytanie

@Werner, post #23

@Mini - zawsze sie czlowiek czegos dowie
@Werner - jak ty mowisz na mojego kolege?! :P
@Andrzej - ok, racja

Ostatnia modyfikacja: 04.12.07 16:38
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem