[#1] klopoty z siecia

Witam:) jestem tu 1 raz,mam problemy z konfiguracja miami :(, nie moge znalesc nigdzie opisu jak to zrobic .Ale nie przez modem tylko PCMCIA . Djcie jakis linz z konfingiem tego ? z gory pozdrawiam
[#2] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #1

Slabo szukales
http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=2&ids=16&id=929
[#3] Re: klopoty z siecia

@Norbert, post #2

dzieki ;) ale to to znalazlem ale ja mam miami a nie miamidx , bo jak chce sciagnac dx to nie nie moze zainstalowac ;/. moze zla wersje sciagam ?
[#4] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #3

Nie może bo?

[#5] Re: klopoty z siecia

@mailman, post #4

zainstalowac nie moge :( , zawiesza mi caly system .. moze zla wersje sciagam ??
[#6] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #5

A zasysasz wszystki potrzebne czesci?
Masz MUI w systemie?

[#7] Re: klopoty z siecia

@11MASTEr, post #6

mam mui ?? to przez niego robic to ??
[#8] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #7

Pytasz nas czy masz MUI?

[#9] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #7

a wiesz co to jest MUI?
[#10] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #7

Napisz troszke wiecej o sprzecie:
- typ Amigi, procesor (turbo), ilość pamieci
- coś o systemie: wersja (choć po typie Ami sie zorientujemy :)), czy wiesz co masz zainstalowane - np. MUI (sprawdź katalog Prefs, czy masz tam ikone MUI i czy sie uruchomi),
- czy wiesz skąd pobrać niektóre rzeczy: Aminet...

[#11] Re: klopoty z siecia

@Skotos, post #10

a ja ciagne swoj watek przy okazji, moge juz przerzucac pliki w lokalnej sieci przez ftp, udostepniam inet z winxp, na amidze polecenie ping www.onet.pl daje pozytywny rezultat, ale juz polaczyc sie z ftp czy jakakolwiek strona www z amigi nie moge ... zainstalowalem miamidx zamiast 3.2b, przeczytalem ppa, ale nadal to samo
albo jestem glupi albo glupszy pomysł

[#12] Re: klopoty z siecia

@kutafon, post #11

Jakiej przegladarki www i klienta ftp uzywasz na Amidze?
[#13] Re: klopoty z siecia

@Norbert, post #12

aweb(takie google to chyba powinno otworzyc bezproblemu) i amftp (w polaczeniu lokalnym sie spisuje ok)

moze cos nie tak z ustawieniami bramki ?

trace nadzieje na internet na ami (chociaz praktycznie i tak nie potrzebny, oprocz frajdy ze mozna :P ), ale dobre i polaczenie lokalne (nie trzeba przenosic hdd) :D

[#14] Re: klopoty z siecia

@kutafon, post #13

Czy podajac tylko IP zamiast nazwy google.pl mozna wejsc na strone?
Probowales demo IBrowse 2.4?
[#15] Re: klopoty z siecia

@Norbert, post #14

sugerujesz ze mam zle wpisany adres dns, ale mam 194.204.159.1 wiec chyba ok
nurtuje mnie tylko dlaczego dziala ten ping do onetu
z ibrowse jeszcze nie probowalem , dam znac wieczorem co i jak OK

[#16] Re: klopoty z siecia

@on amiga, post #7

Sciagnij SnoopDOSa, uruchom i wklej tutaj zawartosc jego okna, lub podaj link do pliku tekstowego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem