[#1] Fata
Czy ktos podpinal do fata dysk 2,5 cala do 44 pinowego zlacza primary i cd do zlacza primary 40 pinowego? Czy to ma prawo dzialac? Pytam w kontekscie premiery:), musze jakos podpiac na jednym porcie dysk 2,5 i cd i musi mi sie to zmiwscic w desktopie.

[#2] Re: Fata

@Fazior, post #1

I ja się dołaczam do pytania, bo też składam "kanapkę"

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=30310&t=30310#reply_50407

Jak będę miał i ja potrzebne cześci, to czasem pewnie do Ciebie coś napisze : ],o ile Tobie uda się złozyć wszystko przede mną (a pewnie tak będzie)

[#3] Re: Fata

@Fazior, post #1

W instrukcji pisze wyraznie: albo 44pin albo 40pin. Choc moze to jest ostrzezenie dla tych, ktorzy mieli zamiar podpiac 6 urzadzen do faty.
Osobiscie uwazam, ze powinno dac rade - dla urzadzen powinno byc bez roznicy czy sa na osobnych portach (pinach) czy uzywaja dwa gniazdka na tej samej tasmie.

[#4] Re: Fata

@11MASTEr, post #3

Cholera myslalem ze ktos probowal:). Tez mi sie wydaje ze nie powinno byc przeszkod, coz sam musze sprawdzic:).

[#5] Re: Fata

@Fazior, post #4

Jak sprawdzisz, daj znać jak poszlo. Sam się nad tym zastanawiam od pewnego czasu.

[#6] Re: Fata

@Fazior, post #1

Działa to chba na takiej zasadzie że jak podłączasz hdd na primary 2,5', a cd do primary 3,5' to hdd musi być ustawiony na master a cd na slave :)

P.S. twoja fastata juz działa ;>

Ostatnia modyfikacja: 11.12.07 14:27
[#7] Re: Fata

@arti4-92, post #6

co Ty nie powiesz:D? A dziala i ma sie dobrze, dziekuje:).

[#8] Re: Fata

@Fazior, post #7

to jak wiedziałes ze tak jest to było trza od razu sprawdzic, przeciesz te gniazdo primary 2,5' jest po prostu podłączone pin w pin z primary 3,5' :D

Edycja: tak z ciekawości co się sepsuło w fastacie ;>

Ostatnia modyfikacja: 11.12.07 14:31
[#9] Re: Fata

@Fazior, post #1

Czy długość takiej tasiemki 9 CM

http://allegro.pl/item282877035_tasiemka_2_5_ide_44.html

będzie wystarczająca do kanapki1200?

(fastATA+cd_slim+hdd 2,5)

[#10] Re: Fata

@Bagheera, post #9

Hmmm troche malo jezeli chcesz dysk zamocowac jak bog przykazal. Ja tez mam takie malenstwo i przy normalnym mocowaniu faty trzeba by cos dluzszego miec. U mnie to powinno wystarczyc, bo zmierzam przesunac fate do "gory" na przelotkach zrobionych z podstawek precyzyjnych i tasm 20 zlowych (ciekawe czy to bedzie dzialac:)) - a cala operacje musze wykonac zeby mni sie bvision zmiescila. Przy klasycznym mocowaniu(przy bvision), czyli fata podniesiona na 2 podstawkach precyzyjnych - romy wypychaja klawisze do gory niestety.

[#11] Re: Fata

@Fazior, post #1

Po co? Kupujesz przelotkę 2,5 cala>>3,5 podpinasz ja do pierwszego złącza na taśmie a do nie Twój hdd. Dalej podpinasz cd ustawiony jako slave i całość komponujesz z złączem primary 44pinowym.

Benedykt

[#12] Re: Fata

@Benedykt Dziubałtowski, post #11

To juz raczej odwrotnie, bo nie widzialem przelotki z gniazdemi od strony zlacza do dysku 3,5. Trza by do 40 zylowego sie wpiac ale taka przelotka nie jest mala do tego dluga tasma jest potrzebna, a organoleptycznie doszedlem, ze te 40 cm o ktorych pisza w instrukcji fata to wartosc graniczna - przy dluzszej tasmie pojawialy mi sie bledy.

[#13] Re: Fata

@Fazior, post #1

ja mam teraz na primary 44 pin podlaczone dwa dyski, podlaczylem tez tak ze mialem jeden na primary 44 i drugi tez na primary ale 40 i jeszcze cedeka i dysk na secondary czyli trzy tasmy i wszystko dialalo

Ostatnia modyfikacja: 11.12.07 23:42
[#14] Re: Fata

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

I o to chodzilo:D

[#15] Re: Fata

@Fazior, post #14

Toż ci cały czas to mówiłem...

[#16] Re: Fata

@arti4-92, post #15

Synu:D, ja wiem ze jak dajesz na jednej tasmie napedy to jeden musi byc master a drugi slave, naprawde nie musisz mi tego tlumaczyc.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem