[#1] ide i fdd w gnieździe disck drive
chodzi o to że dysk majtający się wisząc na taśmie z CD Rom-em nie wygląda za pięknie a znowuż taśmę mam za krótką aby wpakować to wszystko do zewnętrznej obudowy więc tu moje pytanie czy ktoś wie skąd znaleźć kontroler IDE ,FDD i (SDcard) do tego zawsze mogę to sobie zlutować ale schemat potrzebuje (najlepiej elektryczny a nie ideowy bo to też trza umieć czytać) z góry dziękuje
OK

[#2] ale belkot

@wytrzeszcz, post #1

o interpunkcji slyszales? tak? to uzyj.
[#3] Re: ale belkot

@Valwit, post #2

Chodzi o to że dysk majtający się wisząc na taśmie z CD Rom-em nie wygląda za pięknie, a znowuż taśmę mam za krótką aby wpakować to wszystko do zewnętrznej obudowy.
Więc tu moje pytanie czy ktoś wie skąd wsiąść kontroler IDE ,FDD ( i SDcard),zawsze mogę to sobie zlutować ale schemat potrzebuje (najlepiej elektryczny a nie ideowy bo to też trza umieć czytać) z góry dziękuje
OK
Valwit napisał(a):

> o interpunkcji slyszales? tak? to uzyj.
wersja zredagowana

[#4] Re: ale belkot

@wytrzeszcz, post #3

Nie ma czegos takiego.

[#5] Re: ale belkot

@wytrzeszcz, post #3

A wiec tak, wersja zredagowana nie wiele sie rozni od wersji nie zredagowanej, ale nie o to tutaj chodzi, wiec w zasadzie o co? bo albo jestem nie w temacie, albo Twoj post jest niezrozumialy (przynajmniej dla mnie) takze powiedz jaki jest twoj cel?
Pewnie chodzi o a1200, wiec po co Ci kontroler FDD przeciez stacja zazwyczaj siedzi w srodku i jest ktos chce jej uzywac to jej nie rusza, a kontrolerem IDE innym niz ten wbudowany w amige 1200 moze byc FastAta, ale co to ma do wiszacego na kablu cd-romie i dysku?
Jesli chcesz zeby to nie bylo na kablu na zewnatrz obudowy desktop (zgaduje ze o to Ci chodzi), to kup se obudower tower lub dysk 2,5" i cd-rom slim i wsadz to do desktopa, a jesli chcesz cos kupic to poszukaj na allegro lub efunzine.

[#6] Re: ale belkot

@Banderas, post #5

dobra dyski z postu znikają ale 2 stacje sie przydają nie

[#7] Re: ale belkot

@wytrzeszcz, post #6

W komputerze z HD? Od tego jest WHDLoad ;)
Jedna najzupelniej wystarczy.
[#8] Re: ale belkot

@wytrzeszcz, post #6

kiedys jak mialem ami500 bez dysku to chcialem dwie stacje dyskietek, ale teraz kiedy mam hdd w a1200 to jest mi to zupelnie nie potrzebne, ale jesli chcesz to mozesz kupic sobie zewnetrzna stacje dyskietek, na ktora mozesz polowac na allegro, moze na efunzine tez beda mieli, albo zlozyc sobie taki bajerek dzieki ktoremu mozesz podlaczyc dwie stacje pc (w pelni dzialajace) do wewnetrznego kontrolera, schemat powinien byc na aminecie, mialem kiedys takie cos (do a600 tez pasowalo).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem