[#1] Prometeusz
Czesc!
Co sadzicie na temat Prometeusza - czy warto go kupic w dzisiejszych czasach skoro nie ma raczej szans na nowe sterowniki a starych jest niewiele (a z drugiej strony nie mam wielkich wymagan - to voodoo3 i rtl8029 z terratec 128i mi w zupelnosci wystarczy) ??
Wiem, ze wiele osob uzywa Mediatora i uwaza ze jest lepszy. Za to Prometeusz jest tanszy a ja (poki co) nie mam wysokich wymagan.

[#2] Re: Prometeusz

@temp, post #1

Oprócz wymienionych przez Ciebie to dodatkowo tylko do Prometeusza podłączysz kartę wi-fi.
Jest to jedyny mostek umożliwiający posiadanie wi-fi w dużej Ami.
Moim zdaniem Prometeusz to najtańsze wyjście jeżeli chodzi o sieć na dużej Ami.
Sieciówki na Zorro ciężko dostać, a jak już to za co najmniej 400-450zł (i sprowadzanie z za granicy) a Prometeusza masz za ok. 350zł i możliwość zainstalowania zwykłej sieciówki, wi-fi, dodatkowo rozszerzyć to o Voodoo3.
Jak najbardziej polecam. Oczywiście cały komplet (łącznie z wi-fi) jest bezproblemowo obsługiwany przez AmigaOS 4, co również nie jest bez znaczenia.

PS: Mam Prometeusza do sprzedania (razem z sieciówką), więc gdybyś był zainteresowany to pisz na priv :)

Ostatnia modyfikacja: 22.12.07 10:26
[#3] Re: Prometeusz

@temp, post #1

prometeusz obsługuje openpci więc nie jest najgorzej, wejdz na stronke openpci i sprawdz co jest obslugiwane

[#4] Re: Prometeusz

@amigafan, post #2

O Wi-Fi nie slyszalem, ale za to karty USB powinny dzialac, a moze nawet tez jakies karty TV.
Chetnie dowiedzialbym sie jakie maja zdanie na temat Prometeusza jego obecni lub byli uzytkownicy.

[#5] Re: Prometeusz

@temp, post #4

pomęcz Krashana :)

[#6] Re: Prometeusz

@temp, post #4

O Wi-Fi nie slyszalem
Prism2.device umożliwia używanie kart wi-fi pod A1, Peg i Prometeuszem
http://aminet.net/package/driver/net/prism2
Dodatkowo do tego jest monitor jakości sygnału siedzący w Doku (AOS4 i AOS3.x)
http://aminet.net/package/util/app/WiFiSignal
[#7] Re: Prometeusz

@amigafan, post #2

no chetnie bym kupil Prometeusza...
czekam na oferte

[#8] Re: Prometeusz

@temp, post #7

Odp. wysłałem na maila
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem