[#1] Clasic WB i Amiga 600
Witam.

Obok Amigi 1200 posiadam także Amigę 600 i mam problem z zainstalowaniem na niej Clasic WB. System uruchamia sie ładnie ale potem są problemy (Copper wywala się ale to norma bo AGAty nie ma w 600, Copera wyłączyłem). Nie uruchamiają się programy z katalogu "Prefferences" (chociaż ilość wolnego RAMu to kolo 1.2MB ). Problem wydaje mi sie, związany jest z Kickstartem, a właściwie z jego wersją. Ćwiczyłem różne warianty na UAE. Problem jest z kickiem 2.0 , problem znika po załadowaniu do UAE kicka 3.1 Mam wobec tego pytania:

1. Czy da się w momencie uruchamiania systemu 'doczytać' nowsze biblioteki z obrazu kicstartu? (tak jak przykładowo doczytuje się obsługę HDD (scsi-device w starszych 600-tkach).

2. Które biblioteki będę musiał doczytać.

dzięki z góry za pomoc.

[#2] Re: Clasic WB i Amiga 600

@mosfet, post #1

Musisz zainstalować system zgodny z kickstartem w komputerze, wymienić kickstart na odpowiedni, albo mapować. Z A600 działają przełączniki kickstaru dedykowane A500, więc sprzętowe rozwiązanie problemu powinno być względnie łatwe.
[#3] Re: Clasic WB i Amiga 600

@mosfet, post #1

A nie lepiej zrzucić ClassicWB dedykowany Amidze 600? Classic Workbench Green Amiga Alien Edition to chyba o wiele lepsze rozwiązanie.
http://classicwb.abime.net/classicweb/gaae.htm
Jednak najwięcej satysfakcji przyniesie i tak zainstalowanie systemu i dodatków osobiście, wtedy ma się pełną kontrolę nad systemem.

Ostatnia modyfikacja: 30.12.07 10:57
[#4] Re: Clasic WB i Amiga 600

@chewek, post #3

Wielkie dzięki za info! Czegoś takiego szukałem :)

Dziwne, że w dziale 'hardware' na stronie 'Classic WB Hardware'
http://classicwb.abime.net/classicweb/requirements.htm

nie ma wzmianki o tej wersji, myślałem (na podstawie tej strony), że najmniejszą wersją jest "LITE" :)

dzięki jeszcze raz!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem