@PrzemasIII,
post #20
Rozumiem Cię doskonale... dobrych kilka lat temu nabyłem niedrogo A4000/30. Po dokupieniu do tego CV64 i właśnie A3640 nie miałem już kasy na cokolwiek. A szok prędkościowy (niestety NEGATYWNY) po przesiadce z A1200 z Apollem 1240/40 MHz i FastATA był na tyle silny, że pozbyłem się jej po kilku miesiącach. Potem kupiłem Pegaza z G4 1 GHz i za bardzo nie mam do czego wracać (po zabawie z Pegazem siedząc przy klasyku zastanawiasz się czy komputer się zawiesił, czy może jeszcze nie wszystkie okna zdążyły się odrysować

).
... chociaż bez zbędnej złośliwości... odrestaurowałem ostatnio miłość do dużych Amig, bo kilka tygodni temu wpadła mi w ręce niedziałająca A2000. Doprowadzenie jej do działania to była fajna zabawa, potem boje z klawiaturą od A500 (źle rozpisane piny w dokumentacji wrrrrr). Dzisiaj udało mi się uruchomić kartę pamięci ZII Supra2000 - znowu kompletny miszmasz w zworkach i na dodatek urwane dwie nogi w jednym GALu... po podlutowaniu i paru próbach wreszcie działa :) .
Co prawda okna rysują się zdecydowanie wolniej niż na mojej niegdysiejszej A4000 z A3640, ale o ile większa frajda :)
A teraz szukam jakiegoś kontrolera IDE lub SCSI do tego (musi być autobootowalny). Może ma ktoś na zbyciu?