[#1] HippoPlayer i mody
Ostatnio słuchałem sobie trochę modów i przy okazji pobawiłem się kolejny raz moimi "optymalnymi" ustawieniami HippoPlayera. Skupiłem się na odtwarzaniu klasycznych modów 4 kanałowych (protraker itp). Moim zdaniem "najnaturalniej" brzmią one na naszej ukochanej PAULI! Do tego celu używałem opcji z kopiowaniem modów do pamięci FAST ("fast")! Gdy przypadkiem ustawiłem tryb "normal" (mod jest trzymany w pamięci CHIP) okazało się, że dźwięk jest znacznie lepszy. pełniejszy itp. Co o tym myślicie, co może być tego przyczyną? Jakieś sprzętowe wspomaganie? Inna biblioteka?
[#2] Re: HippoPlayer i mody

@BULI, post #1

Złudzenie słuchowe.
[#3] Re: HippoPlayer i mody

@kmilota, post #2

He, he.. zdecydowanie nie jest to złudzenie. Wiem na logikę nie powinno być różnicy ale w praktyce jest i to moim zdaniem duża!
Sprawdź jeśli masz odpowiednio dobry sprzęt "grający" ok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem