[#1] CD32 i A500
chcialbym sie zapytac co sie stanie jak podlacze CD32 z A500? czy wtedy bede mógł grać we flipery na klawiaturze np?
[#2] Re: CD32 i A500

@VeloN, post #1

Jakbyś podłączył do CD32 snopowiązałkę to mógłbyś żniwiarzem zostać ;)

Co masz na myśli pisząc o połączeniu A500 z CD32? W jaki sposób i z uzyciem jakich programów?

Ostatnia modyfikacja: 24.01.08 23:06
[#3] Re: CD32 i A500

@wali7, post #2

slyszalem ze po podlaczeniu A500 z CD32 mogć grać w gry z A1200 bez kontrollera HD
[#4] Re: CD32 i A500

@VeloN, post #3

A to ciekawe, ja np o czyms takim nic nie wiem. Z tego co pamietam Cd32 mozna bylo podlaczyc do 1200 i uzywac tej pierwszej jako naped cdrom do tej drugiej. Kiedys nawet w magazynie amiga byl opis w jaki sposob w domowych warunkach podlaczyc stacje dyskietek do CD32.

[#5] Re: CD32 i A500

@VeloN, post #3

A cp to w praktyce oznacza?

[#6] Re: CD32 i A500

@VeloN, post #1

Do CD32 mozesz podlaczyc klawiature.
A na padzie od cd32 nie mozesz grac we flipery?
[#7] Re: CD32 i A500

@VeloN, post #3

Teoretycznie powinno się dać założyć klawiaturę od A500 do CD32, co do stacji to nie wiem, chociaż zapewne znający się na rzeczy i wyposażony w schemat elektronik zapewne podpiąłby stację A500 do płyty CD32 (bo wszystkie sygnały powinny być na płycie)... jednak na pewno nie o to chodzi :)
Powiem szczerze, nie słyszałem o takim wykorzystaniu tandemu CD32 i A500. W zamierzchłych czasach ;) wykorzystywano CD32 w charakterze czytnika CD, głównie do A1200...
Jeśli chodzi o rozszerzenie CD32 do poziomu A1200, to przede wszystkim brakuje klawiatury, stacji i pamięci Fast. Istnieje szereg przystawek rozszerzających o te elementy, a nawet jedna daje dodatkowo sporo szybszy procesor (68030 50 MHz, urządzenie to SX32 Pro).
Tu można znaleźć ich opisy: http://www.amiga-hardware.com/showcat.cgi?CATID=9

Ostatnia modyfikacja: 25.01.08 08:32
[#8] Re: CD32 i A500

@VeloN, post #1

Łączenie CD32 i "normalnej amigi" służy wymianie danych. Rzecz była modna w pierwszej połowie lat 90 ubiegłego stulecia, została szeroko opisana i powstało wiele rozwiązań tej kwestii.

Do CD32 można bezpośrednio podłączyć klawiaturę od A4000.
[#9] Re: CD32 i A500

@wali7, post #7

nie wspomniales tylko ze SX32 Pro lata po dwa-trzy tysiace zlotych na zagranicznych aukcjach :D
[#10] Re: CD32 i A500

@PaperMario, post #9

pytają, to odpowiadam :)
a nienormalne ceny za amigowe peryferia to zupełnie inna inna historia...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem