[#1] Jaki dysk można uzyć pod OS1.3?
Witam, może ktoś orientuje się, jaki maksymalnie dysk i jaką partycję można uzywać pod systemem 1.3?
Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, ale jest to A2000 i kontroler SCSI GVP Impact A2000 HC+8.
Czy np. dysk 1 GB SCSI będzie się nadawał?

I powiązane z powyższymi, pytanie: czy ma ktoś na zbyciu dysk SCSI 50 pin do 1 GB (może być nawet mniej niż 100 MB, byle z terminatorem)? ]
[#2] Re: Jaki dysk można uzyć pod OS1.3?

@wali7, post #1

Sam używam 1.2GB z powodzeniem. Nie sądzę, aby to był maks.
[#3] Re: Jaki dysk można uzyć pod OS1.3?

@wali7, post #1

Pod OS1.3 jesteś "skazany" na FFS (np. SFS wymaga min. OS2.04) - czyli ograniczenie do 4GB. Więc HD 1GB będzie się nadawał.
Jaką masz wersję SCSI ROM na karcie GVP?
[#4] Re: Jaki dysk można uzyć pod OS1.3?

@wali7, post #1

Niedawno rozbierałem dyski, w śród nich były także dyski SCSI.
Myślę ze znajdę jakiegoś dyska do 1gb, ale nie mogę zagwarantować ze będzie sprawny :). Pogadamy jeszcze jak znajdę jakiś dyski :)

[#5] Re: Jaki dysk można uzyć pod OS1.3?

@APC74, post #3

Nie wiem... musiałbym sprawdzać, a teraz A2000 leży na pólce, ale zdaje się jest to ostatnia wersja.
W każdym razie dysk 2 GB bez problemu działa, z tym że program FaastPrep z GVP potrafił zrobić partycję max 999 MB.
[#6] Re: Jaki dysk można uzyć pod OS1.3?

@wali7, post #5

Dotarło do ciebie odpowiedź na twojego maila(tą którą miałem wysłać)??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem