[#1] Bvision driver
Witam. Na gwałt potrzebuje drivera do bvision pod cybergraphx v4 - samego drivera (devs:monitors/bvisionppc), poprawnie zainstalowanego z najnowszym updatem. Ratunku.

[#2] Re: Bvision driver

@Fazior, post #1

Pomijam, ze nie mam, ale
1) musisz okreslic jaka wersje flasha masz, bo byly rozne drivery dla
roznych flashy
2) mozesz wlaczyc sobie emulacje aga na bvision i tym sie ratowac przy
instalacji.

[#3] Re: Bvision driver

@Kaczus, post #2

1) Flasz najnowszy bez obslugi grexa
2) Mam 1084s, wiec jakoś sobie radze:)
Ogolnie chodzi o to ze mam cgx4 w wersji przedpotopowej bez bvision i do tego mam update v costam do bvision wlasnie, ale po instalacji chce zebym mu przypisal nppc cokolwiek by to nie bylo, jak uderze deny to ami wali alertami i sie resetuje

[#4] Re: Bvision driver

@Fazior, post #3

wszystkie cgx-4 byly bez bvision, byl update na dyskietce, ale to nie
zadziala z Twoim flashem, musisz sciagnac najnowszy update, jeśli
rzeczywiście masz najnowszy flash - tzn taki, ze bvision jest
widziana jako karta na pci.

[#5] Re: Bvision driver

@Kaczus, post #4

Ale mam wlasnie najnowszy bez pci:) i driver do tegoz. Cgxa instalowalem bez wybierania zadnej karty a potem odpalilem update. Moze powinienem zainstalowac cvppc a potem zrobic update?

[#6] Re: Bvision driver

@Fazior, post #5

Nie wiem, az tak dobrze nei pamietam, jeno pamietam, ze byl problem po
toryms z updatow flasha, ze starsze drivery przestaly działać, i
trzeba było instalować specjalne - takie jak dla grexa.

[#7] Re: Bvision driver

@Kaczus, post #6

Jak kupiłem BVision, to musiałem przefleszować z tej dla G-rexa na niższą (tą Faziora) bo za cholerę nie działało. Akurat kupiłem też kompakkt CGX v4 z DYSKIETKĄ z napisem: CyberGraphXV4 /1999 Frank Mariak/ Update V4.1 (V42_r1). Podczas pierwszej instalacji (z dyskietki przy włożonym CD) jest od razu do wyboru opcja BVision i po problemie!
Powodzenia.

Ostatnia modyfikacja: 30.01.08 01:45
[#8] Re: Bvision driver

@Kitech, post #7

Cholera no nie wiedzialem ze zdechlo. W taim razie ja ktos bedzie chcial pogaworzyc to prosze na kfazw@op.pl. Dyskietki nie mam cholera, a update 43 b R6 mam stad: http://powerup.amigaworld.de/index.php?lang=en&page=14 .

[#9] Re: Bvision driver

@Kitech, post #7

Bo trzeba było użyć update'u ze strony, te z dyskiettki były za stare.

[#10] Re: Bvision driver

@Fazior, post #8

Teraz nalezy sie dowiedzieć jaką wersje obsługuje ten update. Na stronie cgx-a było to dokładnie opisane, tu tego nie widzę, może jest w dokumentacji, ale teraz nie mam czasu przeglądać. W każdym bądź razie nie ma informacji jakia to wersja updatu i z jakim flashem działą.

[#11] Re: Bvision driver

@Fazior, post #3

Jaką wersję CGX4 posiadasz? Może masz tego starego pirata, gdzie nie można było zrobić update do najnowszej wersji?
Jak jeszcze używałem w swojej Amidze CGX4 to nie miałem problemów z update ani z działaniem sterowników. Ale to była wersja oryginalna.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem