[#1] problem z obrazem w A500=(
Witam mam problem chyba z moim modulatorem A500 otóż posiadam monitor 19'' z tunerem TV LCD gdy podlanczam moja amige pod ten monitor niemoge zlapac koloru (normalnego) na monitorze jest strasznie brzydki niebieski z jakimis kreskami ledwo co widac i troche wali po oczach natomiast gdy poruszam modulatorem mam normalny kolor na pół sekundy i potem znowu jest niebieski:/ rowniez jak poruszam modulatorem mam obraz czarno-biały lub ekran całkiem znika w TV mam normalnie wszystko lecz mi jest nie wygodnie na nim grac bo jest za wysoko:( co moze byc nie tak? posiadam ten monitor http://www.allegro.pl/item302987876_hit_monitor_i_tv_lcd_lg_m1921a_okazja_warszawa.html Prosze o pomoc
[#2] Re: problem z obrazem w A500=(

@VeloN, post #1

Właściwie to sam sobie odpowiedziałęś na pytanie - popatrz czy coś się nie stało w modulatorze/Amidze. Sprawdź gniazda, czy się przypadkiem nie obluzowały styki.

[#3] Re: problem z obrazem w A500=(

@VeloN, post #1

Obstawiam, że jest to jednak wyrobione złącze samego modulatora, lub co gorsze RGB A500. Dawno temu miałem ten sam problem (dość popularny w najstarszych modelach A500), później to samo zrobiło się ze złączem zasilania. Tymczasowo możesz podłożyć jakiegoś klocka pod modulator ;).
P.S: Jakość obrazu z modulatora jest wręcz tragiczna. Zainwestuj w kabel RGB->EURO.

Ostatnia modyfikacja: 07.02.08 22:06
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem