kategoria: Szukam gry
[#1] Eye of the Beholder II AGA po polsku?
Witam
Czy ktoś posiada działającą grę Eye of the Beholder II AGA w polskiej wersji językowej?
Znalazłem w necie plik EOB2-TRanslation-Works105.lha i niby jest tam napisane że jest wersja polska ale jej tam niema.. - po przeglądnięciu plików oznaczonych jako .PO okazuj się że całość jest po angielsku a jedynie na końcu pliku kilka nazw przedmiotów i miejsc jest spolszczona.
Nie wiem czy znalazłem niepełne/uszkodzone/stare archiwum czy co?
[#2] Re: Eye of the Beholder II AGA po polsku?

@leonek, post #1

Wersja 1.05 to ostatnia wersja, jaka została wydana i zawiera wyłącznie "zalążek" polskiego tłumaczenia.
1
[#3] Re: Eye of the Beholder II AGA po polsku?

@leonek, post #1

Gdzie te czasy, że człowiek siedział ze słownikiem na kolanach i tłumaczył sobie wszystko w grach..
[#4] Re: Eye of the Beholder II AGA po polsku?

@Madman, post #3

Masz rację. Ja tak się sporo nauczyłem za dzieciaka zwrotów, wyrażeń i słówek, niemniej jednak są ludzie, którzy nie mają smykałki do języków lub po prostu im się nie chce, a zagrać chcą. Nie ma więc co zbytnio piętnować takiego zapotrzebowania. W końcu grupy WFMH czy TranslatorsPL nie robiły tego dla siebie, lecz dla ludzi.
1
[#5] Re: Eye of the Beholder II AGA po polsku?

@mailman, post #4

O! Będzie okazja poszukać i pograć w wersję AGA tej gry. Fajnie będzie do niej wrócić - teraz już mam taką sprzętową możliwość. OK
[#6] Re: Eye of the Beholder II AGA po polsku?

@Rafał A-3000, post #5

Ta wersja ma też ten wielki plus, że jest automapa.
[#7] Re: Eye of the Beholder II AGA po polsku?

@mailman, post #4

Ależ ja nie piętnuję tylko wspominam z nostalgią
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem