[#1] Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600
Mam gołą amige 600 z dyskiem twardym i mam dużo ADFów na dysku. Chciałbym je nagrać na dyskietki pod amigą i nie wiem jak to zrobić. Nie wiem jakim programem to zrobić i proszę was o pomoc.
[#2] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #1

A wiesz jak się używa wyszukiwania?

Poszukaj najpierw na PPA, a dopiero potem truj ludziom cztery litery jak nie ma odpowiedzi, bo ten temat był poruszany setki razy.

[#3] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #1

Czy Ty już się przypadkiem o coś takiego nie pytałeś ? Twoje pytanie wygląda mi na zwykłą prowokację. Mam pytanie co Ci z tego przyjdzie?

Popatrz sobie w FAQ - stosowny odnośnik masz po lewej stronie ekranu głównej strony serwisu PPA.

[#4] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Solo Kazuki, post #2

Bądź asertywny i nie daj się sprowokować. Można chyba jakoś sprawdzić, czy kolega Roszak nie zakłada tego samego wątku kolejny raz i stosownie go potraktować. Przykre jest to, że grupka niedojrzałych ludzi bawi się ostatnio na tym portalu w tak niezrozumiały dla mnie sposób.
Niektórzy mogą faktycznie być z tego powodu poirytowani.

[#5] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@ender, post #4

Eee... no co ty! To że nie użyłem "emotek" nie znaczy że jakoś to pytanie mnie ruszyło. Po prostu jako pierwszy zauważyłem to pytanie i zrobiłem właściwie to samo co ty.

[#6] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Solo Kazuki, post #5

Sorry chłopaki ale w mordę jeża nie zadawałem wcześniej tego pytania i nie odnalazłem właściwej odpowiedzi w FAQ ;)
To pytanie jest na serio i nie robie sobie jaj z PPA ani tym bardziej z AMIGI
[#7] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #6

No to rusz trochę szare komórki i znajdź sobie na forum odpowiedź na to twoje pytanie. Było już wszystko w tym temacie wytłumaczone.
[#8] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #6

Z Amigi to sobie możesz robic jaja, podobnie jak z Pegasosa, Sony Playstation 3, starego kalosza i samotnie stojącej wierzby. Nie rób sobie jaj z nas.
[#9] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@wali7, post #8

o jej znowu ADF ?

[#10] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #6

Link

Teraz to chyba już sobie poradzisz. Możesz też poszukać na allegro zestawów do połaczenia amigi z pc (koszt około 30 zł) i tam będziesz miał dostępne również potrzebne oprogramowanie. Jeśli to dużo, to poszukaj programów na Aminecie, a kabel null modem zrób sam.

LINK

Ostatnia modyfikacja: 19.02.08 00:30
[#11] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@ender, post #10

on zdaje sie przeniosl juz to na dysk amigi i chce rozpakowac na dyskietki. Nie pamietam jak sie ten program nazywal, ale bylo o tym nie raz pisane.

[#12] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #6

[#13] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@APC74, post #12

Ciekawe czy padnie pytanie "co to jest LHA?" ;)

[#14] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@kjb, post #13

Obstawiam, że przedtem padnie pytanie: "co to jest format?"
[#15] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@APC74, post #14

Żadne z takich pytań nie padnie i juz sobie poradziłem OK
Dzieki
PS, I pamiętajcie nie robie sobie jaj
[#16] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #15

PS, I pamiętajcie nie robie sobie jaj

Jaja to sobie robią ludzie zadając tego typu pytania, pomimo tego, że wątek przewijał się już wiele razy.

[#17] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #15

Dobre

Sam zadawałem taki wątek, nie wiedziałem jak rozpakować lha i te sprawy :P

Ostatnia modyfikacja: 19.02.08 20:00
[#18] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Roszak, post #15

nie robie sobie jaj

Moim zdaniem nie, ale ostatnio tu sie wszystko leniwi i szarowilczy.
Ogolnie wlaczysz z A600 i nullmodemami juz chyba prawie rok. Dobrze ze wreszcie stanales przed faktem, jak nagrac ADF na dyskietke (majac go juz w Amidze). Gratulacje za cierpliwosc.
[#19] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@Andrzej Drozd, post #18

no juz przestancie panowie sie wilkow czepiac he he he jakbys nie zauwazyli to nie szarze gdyz tutaj malo jest amigowcow ktorzy maja amige.
[#20] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@SzaryWilk, post #19

a tutej mosz chlopie linka i tam jest opisane co i jak zeby nie bylo he he he http://fellow.sourceforge.net/old_version/main/documentation/po_transfer.html
[#21] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@SzaryWilk, post #19

Skoro znikoma ilość The-One-&-Only-TRUE-Stickers-amigowców na portalu PPA powstrzymuje Cię przed "szarzeniem" - to dla dobra sprawy jestem gotów przysiąc na Biblię, że w życiu nie widziałem żadnej Amigi na oczy a "PC rulez!".
[#22] Re: Nagrywanie ADF na dyskietki pod Amiga 600

@APC74, post #21

dobra dobra nie sciemniaj lepiej przyznaj sie ze nie masz ami he he he.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem