[#1] Mediator i voodoo
Witam to znowu Ja, mam otoz mam problem z zainstalowaniem mediatora tzn. klikam na install i nic sie nie dzieje, zadnego komunikatu, czy mozna to jakos recznie zainstalowac. Prosila bym bardzo o jakis link z opisem instalacji (najlepiej PL) lub niech ktos to napisze w jak najprostszy (Łopatologiczny) sposob. Moj system OS 3.9. Mediator 1200 i voodoo 3 2000 16MB. Pozdrawiam

[#2] Re: Mediator i voodoo

@kasiaw232, post #1

Musisz mieć installer jak najnowszej wersji. Bez niego instalacja medka się sypie.

Benedykt

[#3] Re: Mediator i voodoo

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Zainstalowalam wlasnie tego medka i wszystko jest oK. Tak mi sie przynajmniej zdaje bo gdy daje na pciconfig to pokazuje karte voodoo i sieciowke. Takze mysle ze jest OK, natomiast teraz probuje zainstalowac tego voodoo i pokazuje mi komunikat can't find installer wiec przekopiowalam go do c: i teraz pokazuje can't open install scripts icon. Skad wziac ten plik zeby przejsc dalej w instalacji - instaluje picasso96 z aminet. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

[#4] Re: Mediator i voodoo

@kasiaw232, post #3

Kasia coś kręcisz. Jak Ci się udało zainstalować medka bez pliku installer w katalogu c: ?? Jeśli używasz os 3.9 to pakiet picasso masz na płycie cd z systemem i właśnie jego zainstaluj. Jesli nie działa Ci instalka z aminetu poszukaj na googlac jest tego sporo na sieci.

Benedykt

[#5] Re: Mediator i voodoo

@kasiaw232, post #1

Wszystkie informacje masz na płycie Mediador MMCD (jesli oczywiście ja posiadasz) - niestety jezyk UK.
Instaklacja jednak jest balnie prosta po prostu kopiujesz wszystko z katalogów zródłowych do docelowych tak jak leci (potem uruchamiasz programy preferencji jesli sa). Jedyne co wymaga edysji s-s to mixer do obdsługi karty dzwiekowej.
Nastćpnie możesz wykorzystac dwa programiki sluzace do edysji preferencji medka (mediator Elboxa) i meditacion (?) sluzy do ustawiania preferencji picasso96 i samego medka.
Na samym koncu po wgraniu najnowszych sterów (które otrzymasz z elboxu po zarejestrowaniu sprzetu) musisz zainstallowac pewnw pliki z pakietu AosXXL (czy jakos tak).

:)

[#6] Re: Mediator i voodoo

@11MASTEr, post #5

Pokreciam cos!! przy instalacji medka tez brakowalo pliku install w c: wiec przekopiowalam go z plyty mmcd i instalacja ruszyla, zainstalowalam wszystko i restart. i podem p96 i taki komunikat jak powyzej pisalam.

[#7] Re: Mediator i voodoo

@kasiaw232, post #6

Upewnij się, czy masz właściwą wersję installera, bo było ich kilka, do tego rózne "wynalazki" i hacki w rodzaju InstalleraNG...
ten dobry znajdziesz tu http://aminet.net/util/misc/Installer-43_3.lha .
Po drugie sprawdź, czy w ToolType ikonki jest właściwe odwołanie (powinno być Installer, albo c:installer).
Po trzecie, jeśli nadal będą problemy, możesz spróbować po prostu przekopiować pliki ręcznie (najwyżej otwórz plik instalacyjny jakimś edytorem i zobacz co on robi).
[#8] Re: Mediator i voodoo

@kasiaw232, post #6

Czasem w tooltypach pisze sys:tools/installer. Dlatego mam ten program katalogach c i tools.
Installer 43.3 jest dobry, uűywam go juű parë îadnych lat.

Ostatnia modyfikacja: 24.02.08 16:36
[#9] Re: Mediator i voodoo

@Olek, post #8

W MCP jest opcja wyłapywania odwołań do zdefiniowanych programów i kierowania ich w jedno miejsce. Działa to tak, że gdy coś próbuje wywołać Installera z SYS:tools/, coś innego progdir: , a jeszcze cos innego z jakiejś innej zakręconej lokacji -> każde odwołanie zostaje przekształcone na to zdefiniowane (np. c/installer)/. Działało to pięknie (w czasach gdy amigowałem na A1200) i polecam. Nie ma po co duplikować plików. Oczywiście można w ten sposób zdefiniować każdy program (np. Multiview).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem